Ισπανική βασιλική οικογένεια: Ο βασιλιάς Φελίπε θα συναντηθεί και πάλι με τον πατέρα του Χουάν Κάρλος, στο μνημόσυνο του βασιλιά Κωνσταντίνου όπου το παρών θα δώσει η βασίλισσα Λετίθια και φυσικά η βασίλισσα Σοφία 

Οι βασιλιάδες Φελίπε και Λετίθια θα παρακολουθήσουν τη λειτουργία στο Ουίνδσορ στη μνήμη του βασιλιά Κωνσταντίνου της Ελλάδας ένα χρόνο μετά τον θάνατό του. 

Σε αυτό το αφιέρωμα, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 11:00 ώρα Βρετανίας (1 το μεσημέρι στην Ελλάδα), θα βρεθούν επίσης οι βασιλιάδες Χουάν Κάρλος και η Σοφία, η οποία δεν έχει χάσει καμία από τις κηδείες και τα αφιερώματα που έχουν γίνει στον αγαπημένο της αδερφό στην Ελλάδα. 

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που συναντιούνται οι τέσσερις Ισπανοί βασιλιάδες αφού την περασμένη 21η Δεκεμβρίου παρευρέθηκαν στον εορτασμό για τα 60ά γενέθλια της Infanta Elena, που πραγματοποιήθηκε σε εστιατόριο στη Μαδρίτη, μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια.  

Κανένας από τους βασιλιάδες δεν παραβρέθηκε στα γενέθλια του Χουάν Κάρλος που πραγματοποιήθηκαν μερικές μέρες αργότερα.

Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια παρευρέθηκαν στην κηδεία του τελευταίου βασιλιά των Ελλήνων που έγινε στις 16 Ιανουαρίου 2023. 

Αν και μπήκαν χωριστά και κάθισαν σε διαφορετικά μέρη, εκεί συνάντησαν τους βασιλιάδες Χουάν Κάρλος και Σοφία, τις Έλενα και Κριστίνα και όλα τα ανιψιά της, μια εικόνα που δεν είχαμε δει εδώ και τρία χρόνια όταν παρευρέθηκαν στην κηδεία της Ινφάντα Πιλάρ.

Μετά την κηδεία, όλοι πήγαν στο βασιλικό νεκροταφείο Τατοΐου όπου ετάφη ο πρώην μονάρχης και όπου αναπαύονται οι υπόλοιποι πρόγονοί του. 

Σε αυτό το μέρος, ο βασιλιάς Φελίπε, μόλις είδε τον πατέρα του, τον πλησίασε χαμογελώντας, του έδωσε δύο φιλιά, μια αγκαλιά και του χάιδεψε την πλάτη ενώ μιλούσαν. Ο Χουάν Κάρλος κούνησε το κεφάλι του, σαν να έλεγε στον γιο του ότι ήταν καλά, σε μια δημόσια εκδήλωση στοργής μεταξύ πατέρα που δεν είναι συνηθισμένη μεταξύ Φελίπε και Χουάν Κάρλος.

 

Το μνημόσυνο του βασιλιά Κωνσταντίνου ενώνει την ισπανική βασιλική οικογένεια
Το μνημόσυνο του βασιλιά Κωνσταντίνου ενώνει την ισπανική βασιλική οικογένεια Πηγή Φψτογραφίας: STAR

Ο Κάρολος ήταν δεύτερος ξάδερφος του τελευταίου Έλληνα βασιλιά (ο πρίγκιπας Φίλιππος του Εδιμβούργου και ο Παύλος Α’ ήταν πρώτοι ξάδερφοι) και οι δεσμοί φιλίας μεταξύ της ελληνικής και της βρετανικής βασιλικής οικογένειας ενισχύθηκαν όταν ο Κωνσταντίνος Β’ αποφάσισε να εξοριστεί στο Λονδίνο. 

Η Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου τον αντιμετώπιζε πάντα ως έναν από τους δικούς της και, παρόλο που δεν ήταν βασιλεύων βασιλιάς, απολάμβανε πάντα μεγάλη στοργή και γινόταν σημείο αναφοράς για τα μέλη της ευρωπαϊκής βασιλικής οικογένειας.

Οκτώβριος του 1983: Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη βασίλισσα ‘Αννα Μαρία και την κόρη τους, πριγκίπισσα Θεοδώρα στη βάπτισή της. Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ντυμένη στα ροζ
Στη βάπτιση του πρίγκιπα Φίλιππου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ