Μαρίνα: Κομψή, σνομπ, ήταν η αγαπημένη του βρετανικού Τύπου και του κόσμου της μόδας.

Η πριγκίπισσα Μαρίνα της Ελλάδος και της Δανίας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Δεκεμβρίου 1906.

Ήταν το τρίτο και τελευταίο παιδί του Νικολάου της Ελλάδας τρίτου γιου του βασιλιά Γεωργίου και της βασίλισσας Όλγας, αδελφού του βασιλιά Κωνσταντίνου.

Μητέρα της ηπριγκίπισσα Ελένη, μεγάλη Δούκισσα της Ρωσίας.

Το μωρό μετά από μια δύσκολη γέννα, ήρθε στον κόσμο με μια μόνιμη αναπηρία στο αριστερό πόδι.

Υπεβλήθη όμως σε εγχειρήσεις και για πολλά χρόνια σε ειδικές φυσικές ασκήσεις. Έτσι, και με την βοήθεια ειδικά διαμορφωμένων παπουτσιών, μπορούσε να κρατάει το πρόβλημα κρυφό.

Πήρε το όνομα Μαρίνα, από την Αγία Μαρίνα, μετά από απαίτηση του παππού της, βασιλέα Γεωργίου, που ήθελε τα ονόματα των μελών της οικογένειάς του να είναι σύμφωνα το κοινό αίσθημα.

Η πριγκίπισσα Μαρίνα και οι αδελφές της πριγκίπισσες Όλγα και Ελισσάβετ, ήταν – λόγω και των δεσμών με τις μεγάλες βασιλικές δυναστείες της Ευρώπης – περιζήτητες νύφες της εποχής.

Η Μαρίνα περιγράφεται ως απρόσιτη και σνομπ, γεγονός που τρόμαζε τους επίδοξους γαμπρούς που διάλεγε για εκείνη η μητέρα της. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο πρίγκιπας Εδουάρδος, μετέπειτα βασιλιάς της Αγγλίας.

Το προξενιό με τον Εδουάρδο ναυάγησε. Ωστόσο δεν έγινε το ίδιο και με τον μικρότερο αδελφό του, Γεώργιο. 

Μαρίνα: Κομψή, σνομπ, ήταν η αγαπημένη του βρετανικού Τύπου και του κόσμου της μόδας.
Μαρίνα: Κομψή, σνομπ, ήταν η αγαπημένη του βρετανικού Τύπου και του κόσμου της μόδας. Πηγή φωτογραφίας: instagram/ dnaroyals

Ο δούκας του Κεντ ήταν τέσσερα χρόνια μεγαλύτερός της Μαρίνας, γιος του βασιλιά της Αγγλίας και είχαν ενδιαφέροντα.

Ο γάμος τους έγινε με κάθε λαμπρότητα στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στις 29 Νοεμβρίου του 1934. Ανάμεσα στις μικρές παρανύμφους ήταν και η μετέπειτα βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο λογαριασμός στο instagram dnaroyals δημοσιεύει σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο της.

Μεταξύ άλλων γράφει στη συνοδευτική λεζάντα:

«Ο πρίγκιπας Γεώργιος, δούκας του Κεντ (πέμπτο παιδί του βασιλιά Γεωργίου Ε’ και της βασίλισσας Μαρίας) παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Μαρίνα της Ελλάδας (ο πρίγκιπας Νικόλαος της Ελλάδας και η κόρη της Μεγάλης Δούκισσας της Ρωσίας Έλενα Βλαντιμίροβνα).
Αυτή η γοητευτική πριγκίπισσα, μια από τις πιο κομψές της εποχής της, φόρεσε μια υπέροχη Τιάρα Fringe που δανείστηκε από τη μητέρα της. Το ζευγάρι απέκτησε 3 παιδιά: τον πρίγκιπα Εδουάρδο Δούκα του Κεντ, την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα και τον πρίγκιπα Μιχαήλ»

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: instagram/ dnaroyals

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ