Ο πρίγκιπας Ιωακείμ και η πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας εμφανίστηκαν δακρυσμένοι σε μια πρόσφατη συνέντευξη, αναφερόμενοι στην αφαίρεση των βασιλικών τίτλων των παιδιών τους, μια απόφαση που πήρε η μητέρα του πρίγκιππα, βασίλισσα Μαργαρίτα.

Την περασμένη Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι η βασίλισσα Μαργαρίτα αποφάσισε ότι τέσσερα από τα εγγόνια της, ο πρίγκιπας Νικολάι, ο πρίγκιπας Φέλιξ, ο πρίγκιπας Ερρίκος και η πριγκίπισσα Αθηνά θα είναι Κόμης και η Κόμισσα του Monpezat από τις αρχές του 2023.

Στην εν λόγω συνέντευξη, ο πρίγκιπας Ιωακεί ήταν συναισθηματικά φορτισμένος, ενώ απαντούσε σε ερωτήσεις που τού τέθηκαν και το ζευγάρι αποκάλυψε ότι δεν έχει μιλήσει ακόμη με τη βασίλισσα ή τον μεγαλύτερο αδερφό του, τον πρίγκιπα διάδοχο Φρειδερίκο και τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Μαίρη.

πρίγκιπας Ιωακείμ
πρίγκιπας Ιωακείμ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια Γαλλίδα πλησίασε το βασιλικό ζευγάρι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για να τους πει ότι τα παιδιά τους θα είναι πάντα πρίγκιπες στα μάτια τους, κάτι που άφησε «το ζευγάρι άφωνο και και οι δύο άρχισαν να κλαίνε επειδή ήταν τόσο συγκινημένοι».

Η απόφαση ελήφθη από τη βασίλισσα σε μια προσπάθεια να μειώσει τη μοναρχία και ο γιος της, Ιωωακείμ, ανέφερε: «Πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο. Αφορά τα παιδιά. Την τάξη και τα παιδιά. Είναι πολύ βαρύ θέμα»

πριγκίπισσα Μαίρη

Παρά την απόφαση, το ζευγάρι επιβεβαίωσε ότι δεν σκέφτεται να φύγει από τον βασιλικό οίκο της Δανίας. Αντίθετα, θα συνεχίσουν τη δουλειά τους με τον δικό τους τρόπο ακόμα κι αν η οικογένεια είναι διχασμένη όσο ποτέ άλλοτε.

«Είμαστε όλοι πολύ λυπημένοι. Δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό να βλέπεις τα παιδιά σου να κακομεταχειρίζονται έτσι. Τα ίδια βρίσκονται σε μια κατάσταση που δεν καταλαβαίνουν», είχε αναφέρει ο πρίγκιπας Ιωακείμ.

βασίλισσα Μαργαρίτα photo: detdanskekongehus

Ο βασιλικός οίκος, από την άλλη, είχε δηλώσει ότι ο πρίγκιπας Ιωακείμ είχε ενημερωθεί για την απόφαση τον Μάιο, με τον ίδιο να δηλώνει: «Με ειδοποίησαν πέντε ημέρες πριν. Τον Μάιο, μου παρουσιάστηκε ένα σχέδιο, το οποίο βασικά έλεγε ότι όταν τα παιδιά έκλειναν τα 25, θα γινόταν. Η Αθηνά γίνεται 11 τον Ιανουάριο».

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας αφαιρεί τους βασιλικούς τίτλους από τα εγγόνια της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ