Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε ότι η κυρία επί των τιμών της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ και νονά του πρίγκιπα Γουίλιαμ, Λαίδη Susan Hussey παραιτήθηκε από τα βασιλικά της καθήκοντα έπειτα από κατηγορίες ότι έκανε προσβλητικά σχόλια. Το περιστατικό σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έλαβε χώρα στην δεξίωση που παρέθεσε η βασιλική σύζυγος, Καμίλα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, το βράδυ της Τρίτης.

H Lady Susan Hussey

Εκπρόσωπος του παλατιού αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας το περιστατικό και διεξάγουμε άμεσα έρευνα για να ενημερωθούμε για όλες τις λεπτομέρειες. Σε αυτή την περίπτωση, έχουν γίνει απαράδεκτα και βαθειά λυπηρά σχόλια. Ήρθαμε σε επικοινωνία με τη Ngozi Fulani και της ζητήσαμε να συζητήσει μαζί μας την εμπειρία της αν το επιθυμεί.Εν των μεταξύ η εμπλεκόμενη στο περιστατικό επιθυμεί να εκφράσει την συγγνώμη της για τον πόνο που προκάλεσε και παραιτήθηκε από τον τιμητικό της ρόλο».

Η Ngozi Fulani

Η Ngozi Fulani ήταν καλεσμένη στη δεξίωση που παρέθεσε η βασιλική σύζυγος Καμίλα. Σε μήνυμά της στο Twitter αποκάλυψε ότι δέχτηκε ένα προσβλητικό και ρατσιστικό σχόλιο που αφορούσε την καταγωγή της. Έκανε λόγο για ένα «περιστατικό βίας» και για μία εμπειρία που δεν μπορεί να διαγράψει από τη «μνήμη» της. Όπως υποστήριξε η Fulani, η Λαίδη Susan Hussey, την περιέπαιξε όταν της είπε ότι η φιλανθρωπινή της οργάνωση εδρεύει σε κεντρική συνοικία του Λονδίνου. «Όχι, από ποιο μέρος της Αφρικής είσαι;», της απάντησε ειρωνικά η κυρία επί των τιμών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ