Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κάθριν Μίντλετον προσφέρουν τη βοήθειά τους για την ενίσχυση μιας πρωτοβουλίας του οργανισμού Public Health England που σκοπό έχει να τονώσει το ηθικό και να βοηθήσει στην βελτίωση της ψυχικής υγείας του βρετανικού λαού κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού που μαστίζει ολόκληρο τον κόσμο.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία δίνει κατευθύνσεις για το πως πρέπει να προσέχουν οι πολίτες τον εαυτό τους και την υγεία τους καθώς και οδηγίες προς τους γονείς για την προστασία της ψυχικής υγείας των παιδιών τους στον κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ ανέφεραν ότι «Οι τελευταίες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα δύσκολες για όλους. Πρέπει να βρούμε το χρόνο να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο και να βρούμε τρόπους να βελτιώσουμε την ψυχική μας υγεία. Είναι σπουδαίο να βλέπουμε τον τομέα ψυχικής υγείας να συνεργάζεται με το Εθνικό Σύστημα Υγείας για να βοηθήσει τον κόσμο να παραμένει ψυχολογικά καλά. Με τη συνεργασία και με απλά βήματα κάθε μέρα, μπορούμε όλοι να προετοιμαστούμε καλύτερα για τις ημέρες που έρχονται».

Η Βρετανίδα Υπουργός Ψυχικής Υγείας Ναντίν Ντόρις, η οποία διεγνώσθη και αυτή θετική στον COVID-19, προσέθεσε ότι «Όταν έμαθα ότι έχω προσβληθεί από τον κορονοϊό, ένιωσα αγχωμένη και φοβισμένη. Για όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα άγχους ή άλλα ψυχολογικά θέματα, αυτό μπορεί να είναι μία μεγάλη πρόκληση. Είναι αναγκαίο να μείνουμε σπίτι αν θέλουμε να νικήσουμε τον κορονοϊό και να σώσουμε ζωές. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι οι άνθρωποι να έχουν υποστήριξη στη φροντίδα της ψυχικής τους υγείας και αυτή η πρωτοβουλία είναι μεγάλης σημασίας.»

 

Επίσης η πρωτοβουλία αυτή του οργανισμού Public Health England στοχεύει και στους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά μπορούν να διαχειριστούν το άγχος τους αλλά και στους ανθρώπους που ήδη αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό ψυχικό νόσημα.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ ασχολούνται ενεργά με τον τομέα της ψυχικής υγείας από την αρχή της κρίσης του κορονοϊού και βοηθούν όσο μπορούν προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ψυχολογίας του βρετανικού λαού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!