Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή στο Μπαλμόραλ και σε ηλικία 96 χρόνων. Η είδηση σκόρπισε σε όλον τον κόσμο θλίψη, καθώς αποτελούσε μια από τις πιο αγαπητές παρουσίες και ήταν μια από τις πιο ιστορικές γυναίκες.

Ο νέος βασιλιάς Κάρολος εξέδωσε μήνυμα για την απώλεια της μητέρας του και η συγκίνησή του ήταν έκδηλη. Μετά το θάνατο της βασίλισσας, ο μεγαλύτερος γιος της, ο πρίγκιπας Κάρολος, γίνεται αμέσως βασιλιάς. Ο επόμενος στη σειρά για τον θρόνο θα αναλάβει αυτόματα τον ρόλο εκτός και αν επιλέξει να παραιτηθεί.

«Ο θάνατος της αγαπημένης Μητέρας μου, της Βασίλισσας, είναι μια στιγμή της μεγαλύτερης θλίψης για μένα και όλα τα μέλη της οικογένειας. Πενθούμε σε πολύ μεγάλο βαθμό την Κυρίαρχο και αγαπημένη Μητέρα. Ξέρω ότι η απώλειά της θα κοστίσει σε όλους και εκτός χώρας, στη βασιλεία και την Κοινοπολιτεία και σε πλήθος κόσμου. Κατά τη διάρκεια της αλλαγής αυτής και του πένθους, εγώ και η οικογένειά μου θα παρηγορούμαστε από το σεβασμό και τη βαθιά στοργή που η Βασίλισσα προσέφερε απλόχερα σε όλους», ανέφερε ο Κάρολος.

βασίλισσα ελισάβετ

Ο βασιλικός τίτλος του πρίγκιπα Κάρολου θα αλλάξει επίσημα μόλις πάρει τον θρόνο μετά τη μητέρα του. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει έναν νέο τίτλο για τον εαυτό του μόλις αναλάβει την εξουσία ως μονάρχης της Αγγλίας.

O Κάρολος έχει στην πραγματικότητα δύο επιλογές. Mπορεί να ακολουθήσει την παραδοσιακή διαδρομή προς τον «βασιλικό τίτλο» του και να γίνει βασιλιάς Κάρολος Γ’. Εναλλακτικά, ο γιος της βασίλισσας μπορεί να υιοθετήσει ένα νέο βασιλικό όνομα. Το πλήρες όνομά του είναι Charles Philip Arthur George, που σημαίνει ότι ως Βασιλιάς, ο Κάρολος μπορεί να υιοθετήσει οποιοδήποτε από τα ονόματα στον πλήρη τίτλο.

Ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν ο προφανής διάδοχος του θρόνου, που σημαίνει ότι αναλαμβάνει αυτόματα το ρόλο του βασιλιά.

Βασίλισσα Ελισάβετ 1926-2022: Μια ζωή αφιερωμένη στο καθήκον

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ