Μετά τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο και την επίσκεψη του μικρότερου γιου του, πρίγκιπα Χάρι, οι φήμες ήθελαν τον δούκα του Σάσεξ να αναλαμβάνει βασιλικά καθήκοντα.

Την Παρασκευή 18/2, οι Times έγραψαν πως ότι ο βασιλιάς κατέβαλε προσπάθεια να υπάρξει συμφιλίωση με τον γιο του και ότι επιθυμία του είναι ο πρίγκιπας Χάρι να επιστρέψει ως εργαζόμενος στο Παλάτι, όπως τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, που μάλιστα καθώς ο Κάρολος προχωράει σε πρόγραμμα θεραπείας επιφορτίζονται με επιπλέον καθήκοντα, όπως η αδερφή του πριγκίπισσα Άννα, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Ο βασιλιάς Κάρολος σύμφωνα με τους Times σκέφτηκε να αναθέσει καθήκοντα εκ νέου στον πρίγκιπα Χάρι, εικασίες που απέρριψε ο ίδιος ο Χάρι. Photo: Getty/Αρχείο
Ο βασιλιάς Κάρολος σύμφωνα με τους Times σκέφτηκε να αναθέσει καθήκοντα εκ νέου στον πρίγκιπα Χάρι, εικασίες που απέρριψε ο ίδιος ο Χάρι. Photo: Getty/Αρχείο

Μια βασιλική πηγή δηλώνει στο δημοσίευμα: «Σε όλα τα πρακτικά επίπεδα είναι απολύτως λογικό η οικογένεια να ενωθεί για να υποστηρίξει τον βασιλιά όσο αυτός είναι άρρωστος».

Λόγω της κληρονομικότητας του πρίγκιπα Χάρι (εξακολουθεί να είναι στη διαδοχή του βασιλικού θρόνου καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση) ο Χάρι θα μπορούσε θεσμικά να αναλάβει σοβαρά καθήκοντα.

Παρά τα δημοσιεύματα όμως, είναι απίθανο ο Χάρι να επιστρέψει στη βασιλική οικογένεια. Ο πρίγκιπας Χάρι σταμάτησε να εκτελεί καθήκοντα εις το όνομα του στέμματος, το 2020 όταν ο ίδιος και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ αποχώρησαν, μία κίνηση που έχουμε συνηθίσει πια να αποκαλούμε «Megxit».

O πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ, μαζί με το γιο τους Άρτσι αποχώρησαν το 2020 από το Ηνωμένο Βασίλειο. Photo: Instagram/sussexroyal
O πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ, μαζί με το γιο τους Άρτσι αποχώρησαν το 2020 από το Ηνωμένο Βασίλειο. Photo: Instagram/sussexroyal

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα μεγατόνων για να γίνει παγκόσμια είδηση και να προκαλέσει μια σειρά διχογνωμιών, που γιγαντώθηκαν μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, στην Όπρα Γουίνφρι, για να πάρουν τελικά μορφή χιονοστιβαδας με την κυκλοφορία του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Χάρι, «Ρεζέρβα» .

Από τότε το ζευγάρι έπαψε να εκπροσωπεί τη βασιλική οικογένεια σε δημόσιες εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών, παρ’ όλο που ο πρίγκιπας Χάρι έχει υπηρετήσει το βρετανικό στρατό και μάλιστα στο μέτωπο του πολέμου, στο Ιράκ.

Ένα χρόνο αργότερα, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν ότι ο Χάρι και η Μέγκαν δεν μπορούσαν «να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντα που ακολουθούν μια ζωή δημόσιας υπηρεσίας», γεγονός που τους οδήγησε να εγκαταλείψουν αρκετούς στρατιωτικούς, τιμητικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πρίγκιπας Γουίλιαμ, πρίγκιπας Χάρι, βασιλιάς Κάρολος
Πρίγκιπας Γουίλιαμ, πρίγκιπας Χάρι, βασιλιάς Κάρολος

Παρά τις εικασίες, ο πρίγκιπας Χάρι δεν φάνηκε σε κανένα επίπεδο να υπαινίσσεται το αντίθετο την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο Good Morning America, με αφορμή τις εμφανίσεις στα πλαίσια της προώθησης των Invictus Games του 2025. Ο Χάρι ρωτήθηκε για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του και τη ζωή στην Καλιφόρνια.

«Έχω τη δική μου οικογένεια όπως όλοι. Η οικογένειά μου και η ζωή μου είναι στην Καλιφόρνια». Στη συνέχεια παραδέχτηκε πως πράγματι θα επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά μόνο για λίγο. «Έχω προγραμματίσει άλλα ταξίδια που θα με περάσουν από το Ηνωμένο Βασίλειο ή πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε θα σταματήσω και θα φροντίσω δω την οικογένειά μου όσο περισσότερο μπορώ».

Μετά την είδηση της διάγνωσης καρκίνου του βασιλιά, ο πρίγκιπας Χάρι ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε μια συνάντηση 45 λεπτών με τον πατέρα του, ο οποίος καθυστέρησε το ταξίδι του στο Σάντρινγκχαμ για να δει τον γιο του.

Ούτε το παλάτι του Μπάκιγχαμ ούτε πηγές από την οργάνωση Archewell του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ σχολίασαν τη συνάντηση και το περιεχόμενο της.

Ωστόσο, μια καλά τοποθετημένη πηγή είπε στο βρετανικό HELLO! ότι παρά τη συντομία της επανασύνδεσής τους, ο βασιλιάς είχε «συγκινηθεί πάρα πολύ» και «βρήκε χρόνο στη μέση μιας πολυάσχολης, προγραμματισμένης ημέρας για να δει τον Χάρι».

«Ο βασιλιάς δεν είναι σε θέση να αλλάζει ξαφνικά τις υποχρεώσεις και το πρόγραμμά του», σχολίασε στο βρετανικό HELLO! ο Ρόμπερτ Χάρντμαν, συγγραφέας του βιβλίου «Κάρολος Γ΄: Νέος Βασιλιάς. Νέο Δικαστήριο. Το Inside Story». «Δεν το θέλει έτσι κι αλλιώς. Προσπαθεί να διατηρήσει ένα όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικό πρόγραμμα. Αλλά είναι υπέροχο που ήρθε ο Χάρι.»

Είχε προηγουμένως επιβεβαιωθεί ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα αναλάβει πρόσθετες ευθύνες εν μέσω της διάγνωσης καρκίνου του πατέρα του. Πιστεύεται ότι ο Γουίλιαμ θα αναλάβει επιπλέον καθήκοντα σχετικά με τις δημόσιες δεσμεύσεις του Καρόλου και όχι με τον συνταγματικό του ρόλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ, , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ