Ο Πρίγκιπας Κρίστιαν και η Πριγκίπισσα Ισαβέλλα της Δανίας θα είναι μαθητές σε νέα σχολεία μετά το καλοκαίρι και ο βασιλικός οίκος της Δανίας ανακοίνωσε ότι είχε ληφθεί απόφαση σχετικά με το πού θα φοιτούν τα μεγαλύτερα παιδιά που έχει αποκτήσει ο Πρίγκιπας Φρειδερίκος και η Πριγκίπισσα Μαίρη.

«Μετά τις συζητήσεις της οικογένειας του διαδόχου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πάρθηκε μια απόφαση για την επόμενη σχολική χρονιά. Τη νέα σχολική χρονιά, ο Κρίστιαν ξεκινά τη 2η τάξη στο Ordrup Gymnasium στο Gentofte και η Ισαβέλλα ξεκινά την 9η τάξη στο Ingrid Jespersens Gymnasieskole στην Κοπεγχάγη», ανέφερε ο Βασιλικός Οίκος της Δανίας.

Η απόφαση έρχεται λιγότερο από δύο μήνες αφότου το βασιλικό ζεύγος απέσυρε τον 16χρονο Πρίγκιπα Κρίστιαν από το προηγούμενο σχολείο του, τo Herlufsholm, και η δεκαπεντάχρονη Ισαβέλλα, που προηγουμένως σπούδασε στο Tranegardskolen στο Gentofte, επρόκειτο να ενταχθεί στο ιδιωτικό σχολείο στο Naestved. Το Local Denmark ανέφερε τον Ιούνιο ότι το Herlufsholm «είχε γίνει αντικείμενο εκτεταμένης δημόσιας κριτικής και ελέγχου μετά από ένα ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού σταθμού TV2 που τον περασμένο μήνα αποκάλυψε μια κουλτούρα εκφοβισμού και κακοποίησης στο ελίτ σχολείο».

Πρίγκιπας Φρειδερίκος

Σε μια δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 26 Ιουνίου, η Μαρία και ο Φρειδερίκος είπαν: «Ήταν μια δύσκολη διαδικασία για εμάς ως οικογένεια, αλλά, με βάση τη συνολική εικόνα και την ειδική θέση μας, επιλέξαμε ότι ο Πρίγκιπας Κρίστιαν να σταματήσει από το Herlufsholm και ότι η Πριγκίπισσα Ισαβέλλα δεν θα ξεκινήσει στην 9η τάξη στο σχολείο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές».

Το ζευγάρι παραδέχτηκε ότι «ταρακουνήθηκε βαθιά από τις αναφορές που κυκλοφόρησαν πρόσφατα για το Herlufsholm». «Έχουμε επίσης ξεκαθαρίσει ότι, ως γονείς ενός παιδιού στο σχολείο, αναμένουμε ότι το σχολείο θα κάνει ό,τι πρέπει για να διορθώσει τις απαράδεκτες συνθήκες», συμπλήρωσαν.

«Η ερώτηση σχετικά με την επιλογή του σχολείου του γιου μας Κρίστιαν και της κόρης μας Ισαβέλλας ήταν πολύ σημαντική για εμάς και το ατυχές θέμα προκάλεσε πολλές απόψεις στο κοινό. Αυτό είναι απολύτως κατανοητό όταν ασχολείται με την ευημερία των παιδιών και των νέων. Ταυτόχρονα, ήταν σημαντικό να μείνουμε στη βασική μας ιδέα ότι οι σημαντικές αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται σε ενημερωμένη βάση. Τώρα έχουμε αυτή τη βάση», προσέθεσαν οι ίδιοι σχετικά με την απόφαση να αλλάξει ο Κρίστιαν σχολείο.

Η Πριγκίπισσα Μαίρη και ο Πρίγκιπας Φρειδερίκος ολοκλήρωσαν τη δήλωσή τους λέγοντας: «Με σκέψεις για τους πολλούς μαθητές που θα συνεχίσουν στο Herlufsholm, ελπίζουμε ότι το σχολείο έχει τώρα περισσότερη ειρήνη για να εξασφαλίσει τις απαραίτητες αλλαγές και να πετύχει να δημιουργήσει μια κουλτούρα στην οποία όλοι ευδοκιμούν και νιώθουν ασφαλείς».

photos: Getty Images/Ideal Image

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ