Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πήρε την τελευταία στιγμή την απόφαση να ακυρώσει ένα ταξίδι, που είχε προγραμματιστεί για τις 23 Μαΐου 2024. Ο ίδιος δεν θα παρευρεθεί στο προγραμματισμένο ραντεβού, με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να αναφέρουν σε ανακοίνωση: «Ανυπομονούμε να επαναπρογραμματίσουμε και λυπούμαστε πολύ για όποιον έχει ήδη ταξιδέψει».

Η απόφαση έρχεται αφότου ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα ανακοίνωσαν μια αλλαγή στα δικά τους χρονοδιαγράμματα ως αποτέλεσμα του Βρετανού πρωθυπουργού Rishi Sunak, που αποκάλυψε ότι οι γενικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024. 

πρίγκιπας Γουίλιαμ
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ακύρωσε εμφάνισή του

Δημοσιεύοντας μία δήλωση την Τετάρτη, το βασιλικό ζεύγος επιβεβαίωσε ότι όλες οι βασιλικές εμφανίσεις «που μπορεί να φαίνεται ότι αποσπούν την προσοχή ή αποσπούν την προσοχή από την προεκλογική εκστρατεία», έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί.

πρίγκιπας Γουίλιαμ
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ακολουθεί τις δεσμεύσεις του Καρόλου προς τον Βρετανό πρωθυπουργό

Τα νέα έρχονται αφότου ο βασιλιάς Κάρολος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό την Τετάρτη και συμφώνησε με το αίτημά του να διαλύσει το κοινοβούλιο.

Ένας εκπρόσωπος του Παλατιού του Μπάκιγχαμ δήλωσε την Τετάρτη: «Μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού σήμερα το απόγευμα για την προκήρυξη γενικών εκλογών, η βασιλική οικογένεια, σύμφωνα με την κανονική διαδικασία, θα αναβάλει δεσμεύσεις που μπορεί να φαίνεται ότι εκτρέπουν την προσοχή ή αποσπούν την προσοχή από την προεκλογική εκστρατεία.

Οι Μεγαλειότητες τους στέλνουν ζητούν ειλικρινή συγγνώμη σε οποιονδήποτε από αυτούς που μπορεί να επηρεαστούν ως αποτέλεσμα».

Κεντρική φωτογραφία: Instagram

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΓΟΥΙΛΙΑΜ, , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ