Ο πρίγκιπας Νικόλαος γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου του 1969, στη Ρώμη της Ιταλίας και είναι ο γιος του βασιλιά Κωνσταντίνου και της βασίλισσας Άννας-Μαρίας. Το 1974 η οικογένεια εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Λονδίνο, όπου ο Νικόλαος έλαβε κατ’ οίκον εκπαίδευση για έξι χρόνια και στη συνεχεία φοίτησε στο Ελληνικό Κολλέγιο του Λονδίνου.

Το 1988 ξεκίνησε τις σπουδές του στις Διεθνείς Σχέσεις στο Brown University των Η.Π.Α. εστιάζοντας στους τομείς της Διπλωματίας και της Εθνικής Ασφάλειας, ενώ κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους έλαβε άδεια και κατετάγη στον Βρετανικό Στρατό, υπηρετώντας ως ανθυπολοχαγός στο Royal Scots Dragoon Guards.

Μετά την αποφοίτησή του το1993, ο πρίγκιπας Νικόλαος στράφηκε στον τομέα των τηλεοπτικών παραγωγών και εργάστηκε για το Fox News στην Νέα Υόρκη. Επιστρέφοντας στο Λονδίνο το 1995, συνέχισε τη σταδιοδρομία του στο χρηματοοικονομικό οργανισμό NatWest και έκτοτε δραστηριοποιείται στη συμβουλευτική επιχειρήσεων.

πρίγκιπας Νικόλαος
Με τον Αρχιεπίσκοπο της Κωνσταντινούπολης, Βαρθολομαίο

Όντας λάτρης της φωτογραφίας σε όλη του τη ζωή, ο πρίγκιπας Νικόλαος αφοσιώθηκε παράλληλα σε αυτήν από το 2013. Το Νοέμβριο του 2015 εξέθεσε τα έργα του για πρώτη φορά στον οίκο Christie’s στο Λονδίνο με πέντε έργα-φωτογραφίες, αποτυπωμένες από τον φωτογραφικό του φακό, ενώ το Μάρτιο του 2016 έλαβε μέρος στην ομαδική έκθεση The New York Times “Art for Tomorrow” στη Ντόχα του Κατάρ.

Ο πρίγκιπας Νικόλαος είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Knightsbridge Schools International, που συστάθηκε το 2008 με σκοπό να αναπτύξει και να θέσει σε λειτουργία ένα δίκτυο διεθνών σχολείων ανά τον κόσμο.

Η φωτογραφική του δεινότητα μεγάλη, και τα έργα του καλαίσθητα, λιτά και όμορφα. Ο Νικόλαος έχει απαθανατίσει αρκετά τις ομορφιές της Ελλάδας, τα ελαιόδεντρα, τα τοπία της, ενώ στη Μήλο έχει αποτυπώσει μοναδικά τη χώρα μας. Μάλιστα, η Μήλος είχε ξεχωριστή θέση στην έκθεσή του στο Λονδίνο.

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την ανθρωπότητα, ας μην ξεχνάμε να φροντίζουμε το σπίτι μας», είχε αναφέρει με αφορμή την ακόλουθη φωτογραφία του.

Έχει φωτογραφίσει αρκετές φορές και τη σύζυζγό του, Τατιάνα Μπλάτνικ, με την ίδια να απολαμβάνει όλες τις στιγμές που ποζάρει στον φακό του.

Ο Νικόλαος είχε επίσης απαθανατίσει στιγμιότυπα από την επίσκεψή τoυ σε Μοναστήρι στη Σητεία, όπου λάμβανε χώρα και η διαδικασία παρασκευής της τσικουδιάς.

Ο πρίγκιπας Νικόλαος με το απόλυτο ανδρικό σύνολο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ