Ο πρίγκιπας της Ουαλίας ξεκίνησε μια διήμερη επίσκεψη την Τετάρτη στην Πολωνία.

Την Τετάρτη πρωί, ο πρίγκιπας της Ουαλίας προσγειώθηκε στην Πολωνία, στο πλαίσιο ενός διήμερου ταξιδιού για να ευχαριστήσει τα βρετανικά και πολωνικά στρατεύματα που συμμετείχαν στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και για να μάθει περισσότερα για το πώς η χώρα έχει φροντίσει τους εκτοπισμένους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Καθώς προσγειωνόταν στη Βαρσοβία, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είπε: «Είναι φανταστικό να επιστρέφεις στην Πολωνία. Τα έθνη μας έχουν ισχυρούς δεσμούς. Μέσω της συνεργασίας μας για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας και της ελευθερίας του, που είναι και δική μας και δική σας, αυτοί οι δεσμοί ενισχύονται περισσότερο. Είμαι εδώ γιατί θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τα πολωνικά και βρετανικά στρατεύματα που εργάζονται σκληρά. Θέλω επίσης να αποτίσω φόρο τιμής στο έργο του πολωνικού λαού. Έχετε ανοίξει τις καρδιές σας όσο και τα σπίτια σας. Γι’ αυτό το απόγευμα επισκέφτηκα το Rzeszow για να συναντήσω στρατεύματα που εδρεύουν εκεί για να ακούσω τις ιστορίες τους και να αναγνωρίσω το καθήκον τους. Με εντυπωσίασε το πάθος τους καθώς και η κοινή τους αποφασιστικότητα να υπερασπιστούν τις κοινές μας ελευθερίες».

O πρίγκιπας της Ουαλίας στην Πολωνία

πρίγκιπας της Ουαλίας
Photo: InstagramΜιλώντας στους στρατιώτες, είπε: «Ήθελα απλώς να έρθω εδώ αυτοπροσώπως για να σας ευχαριστήσω για όλα αυτά που κάνετε, κρατώντας μας όλους ασφαλείς και παρακολουθώντας τι συμβαίνει».

Ο πατέρας του πρίγκιπα Τζορτζ, της πριγκίπισσας Σάρλοτ και του πρίγκιπα Λούις πρόσθεσε: «Κάνετε μια πολύ σημαντική δουλειά εδώ έξω και η υπεράσπιση της ελευθερίας μας είναι πολύ σημαντική και όλοι στην πατρίδα σας στηρίζουν.».

Photo: InstagramΤην Πέμπτη, ο Πρίγκιπας θα συναντήσει τον Πρόεδρο Andrzej Duda στο Προεδρικό Μέγαρο και θα επισκεφθεί μια τοπική αίθουσα τροφίμων για να μιλήσει με Ουκρανούς πρόσφυγες.

Όπως και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τόσο ο πρίγκιπας όσο και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν δείξει εδώ και καιρό την υποστήριξή τους στην Ουκρανία.

Photo: InstagramΛίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας, το ζευγάρι δημοσίευσε ένα tweet, γράφοντας: «Τον Οκτώβριο του 2020 είχαμε το προνόμιο να συναντήσουμε τον Πρόεδρο Zelenskyy και την Πρώτη Κυρία για να μάθουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία τους για το μέλλον της Ουκρανίας. Σήμερα στεκόμαστε στο πλευρό του Προέδρου και όλου του λαού της Ουκρανίας καθώς αγωνίζονται γενναία για αυτό το μέλλον. W & C.».

Πέρυσι, επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία της Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης Καταστροφών (DEC) στο Λονδίνο για να μάθουν περισσότερα σχετικά με την έκκλησή τους να υποστηρίξουν τους ανθρώπους που επλήγησαν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ