Ο βασιλιάς Κάρολος, 75 ετών, υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, απέχοντας από τα δημόσια καθήκοντα του, όπως δημόσια ανακοινώθηκε πριν λίγες εβδομάδες.

Ο Κάρολος έχει λάβει χιλιάδες ευχές και κάρτες από το κοινό ενώ δίνει μάχη για την υγεία του.

Στον επίσημο λογαριασμό του Παλατιού στο Instagram δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ώρες, 24 Φεβρουαρίου, ένα video που απεικονίζει το βασιλιά Κάρολο, εμφανώς συγκινημένο να διαβάζει μερικά από τα 7.000 μηνύματα υποστήριξης που έχει λάβει από όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια του video βλέπουμε το βασιλιά να χαμογελάει διαβάζοντας μια κάρτα που δείχνει ένα σκυλάκι να αναρρώνει από ένα χειρουργείο, με τον αποστολέα να γράφει: «Τουλάχιστον δεν χρειάζεται να φοράς χωνάκι!».

Ο βασιλιάς Κάρολος διαβάζει κάρτες
Ο βασιλιάς Κάρολος διαβάζει κάρτες

Πολλοί είναι εκείνοι που μοιράζονται με τον Κάρολο τις δικές τους ανάλογες εμπειρίες με τον καρκίνο ή προχωρούν σε συμβουλές.

Όλοι πάντως εύχονται για ταχεία ανάρρωση, με έναν να λέει στον βασιλιά: «Σηκώστε το πηγούνι, βάλτε το στήθος έξω, παραμείνετε θετικός και μην το αφήσετε να σας απογοητεύσει. Πιστέψτε με, λειτουργεί, αλλά το κυριότερο είναι η οικογένεια».

Ένας παιδί έγραψε στον Κάρολο: «Μην τα παρατάς ποτέ. Να είσαι γενναίος. Μην ξεπερνάς τα όριά σου. Γίνε καλά σύντομα».

Πολλά από τα γράμματα που έλαβε ο βασιλιάς περιείχαν ζωγραφιές, με ένα να απεικονίζει την εικόνα ενός στέμματος με κοσμήματα και ένα ουράνιο τόξο στην πλάτη.

Το παλάτι ανακοίνωσε πως όλοι θα λάβουν μια ευχαριστήρια απάντηση για τις κάρτες ή τις επιστολές τους.

Ο βασιλιάς Κάρολος διαβάζει κάρτες
Ο βασιλιάς Κάρολος διαβάζει κάρτες

Είναι η πρώτη δημοσίευση στο Instagram όπου πρωταγωνιστεί ο βασιλιάς Κάρολος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Ρίσι Σούυνακ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο μονάρχης ενημερώθηκε για την πορεία της χώρας.

Ο κ. Σουνάκ είπε στον μονάρχη κατά τη διάρκεια του ακροατηρίου τους στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ ότι «η χώρα είναι μαζί σου και συνέχισε λέγοντας στον βασιλιά Κάρολο ότι είναι θαυμάσιο που τον βλέπει να δείχνει τόσο καλά. «Όλα γίνονται με καθρέφτες» απάντησε αστειευόμενος ο μονάρχης.

Κατά τη συνάντησή τους ο βασιλιάς Κάρολος ανέφερε πως συγκινήθηκε από τα μηνύματα συμπαράστασης που έλαβε αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο, τόσο που ξέσπασε σε δάκρυα. «Έλαβα τόσα πολλά θαυμάσια μηνύματα και κάρτες (…) τις περισσότερες φορές δάκρυζα» ανέφερε χαρακτηριστικά στην εβδομαδιαία ακρόαση που παραχωρεί στον πρωθυπουργό, με τον Ρίσι Σούνακ να αποκρίνεται «όλοι σας συμπαραστέκονται».

Υπενθυμίζεται πως και ο Ρίσι Σούνακ στο άκουσμα της διάγνωσης του μονάρχη είχε δηλώσει πως ήταν σοκαρισμένος αλλά και αισιόδοξος ότι θα το ξεπεράσει.

Ο βασιλιάς διαγνώστηκε με καρκίνο στις 5 Φεβρουαρίου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η φύση του όγκου ή πιο όργανο έχει προσβάλει.

Μετά τη διάγνωση, ο Κάρολος έχει αναβάλει όλα τα δημόσια καθήκοντα του, αλλά συνεχίζει τις εργασίες γραφείου, όπως να διαβάζει τα περίφημα «κόκκινα κουτιά», που περιέχουν κρατικά έγγραφα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο βασιλιάς μοιράστηκε τις «ειλικρινείς ευχαριστίες» του σε ένα μήνυμα προς το κοινό.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις καλές ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες», είπε. «Όπως γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν προσβληθεί από καρκίνο, τέτοιες ευγενικές σκέψεις είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά και ενθάρρυνση».

Και πρόσθεσε: «Είναι εξίσου ενθαρρυντικό να ακούω πώς η κοινοποίηση της δικής μου διάγνωσης βοήθησε στην προώθηση της κατανόησης του κοινού και να φωτίσει το έργο όλων εκείνων των οργανώσεων που υποστηρίζουν τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και στον ευρύτερο κόσμο. Η ακούραστη φροντίδα και η αφοσίωση που δείχνουν κάνουν το θαυμασμό μου ακόμα μεγαλύτερο ως αποτέλεσμα της προσωπικής μου εμπειρίας».

Δείτε το video κατά τη διάρκεια του οποίου ο βασιλιάς Κάρολος διαβάζει τις κάρτες του κοινού για καλή ανάρρωση:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ, , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ