Ο κορυφαίος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας μίλησε στο «Πάμε Δανάη» αποκαλύπτοντας αξέχαστες στιγμές από τις κουζίνες και το απόλυτα ελληνικό και… «φτωχικό» φαγητό που μαγείρεψε για τη Βασίλισσα Μάξιμα και τον Βασιλιά Γουλιέλμο.

Είναι ένας από τους κορυφαίους σεφ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα κι έχει για μαγειρέψει για Έλληνες και ξένους celebrity. Ένα από τα δείπνα που του έχει μείνει αξέχαστο, όμως, όπως ο ίδιος ο Χριστόφορος Πέσκιας αποκάλυψε στο «Πάμε Δανάη!», ήταν αυτό που επιμελήθηκε για το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

χριστόφορος πέσκιας
Ο Χριστόφορος Πέσκιας μίλησε στο «Πάμε Δανάη» αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας λατρεύει τον τραχανά!

«Όταν μαγείρεψα στο βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, σκέφτηκα ότι επειδή ήταν χειμώνας, το σπανακόρυζο θα ταίριαζε. Το σπανακόρυζο είναι από τα πιο χαρακτηριστικά και τα πιο ωραία φαγητά. Χαρακτηρίζει την ελληνική κουζίνα, ότι με λίγα και φτωχά υλικά, χόρτα και λίγο ρύζι, γεμίζει η κοιλιά μας και έχεις ένα εξαιρετικό φαγητό», είπε ο Πέσκιας και διευκρίνισε:

Ένα «ταπεινό» σπανακόρυζο ήταν το ελληνικό πιάτο που απόλαυσαν η Βασίλισσα Μάξιμα και ο Βασιλιάς Γουλιέλμος στο δείπνο που τους παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. (Photo: istock)

«Ήταν πολύ ευγενικοί. Τους είδα για 30 δευτερόλεπτα, με χαιρέτησαν, τους χαιρέτησα. Το μενού το δοκιμάζει έτσι και αλλιώς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν έρθουν οι καλεσμένοι. Στην Πρόεδρο άρεσε πάρα πολύ ο τραχανάς, είναι το αγαπημένο της φαγητό και είπε ότι είναι ο πιο ωραίος τραχανάς που έχει φάει!».

Δείτε όσα είπε ο Χριστόφορος Πέσκιας στο «Πάμε Δανάη»:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ