Η βρετανική βασιλική οικογένεια έχει ιδιαίτερη σχέση με τα άλογα. Μεγάλη αγάπη της βασίλισσας Ελισάβετ, που μετέδωσε στην πριγκίπισσα Άννα, η οποία μάλιστα πήρε μέρος και σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα της ιππασίας, τα άλογα έχουν ιδιαίτερη θέση στο Μπάκιγχαμ.

Και ο Δούκας του Εδιμβούργου όμως, ο αείμνηστος πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Ελισάβετ είχε πάθος για τα υπέροχα αυτά άλογα και την αμαξοοδήγηση, χόμπι που έχει κληρονομήσει η εγγονή του Λαίδη Λουίζ Γουίνσδορ, η πρωτότοκη και μοναδική κόρη του πρίγκιπα Έντουαρντ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Ιππεύει την Έμμα, ένα από τα άλογα του Μπάκιγχαμ
Η βασίλισσα Ελισάβετ Ιππεύει την Έμμα, ένα από τα άλογα του Μπάκιγχαμ (photo: Getty Images/Αρχείο)

Τα άλογα συνδεδεμένα με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, βρίσκονται εκεί να μεταφέρουν βασιλικές άμαξες, σε γάμους και κηδείες, είναι η μεγάλη εικόνα στις μεγαλειώδεις παρελάσεις.

Μάλιστα για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια είδαμε τον Ιούνιο του 2023 έναν βασιλιά να ιππεύει στο Trooping The Colour, καθώς αυτή ήταν μία παράδοση που είχε σταματήσει η βασίλισσα Ελισάβετ. Η αείμνηστη μονάρχης είχε πάρει την απόφαση να σταματήσει να ιππεύει στην παρέλαση το 1986 όταν ήταν 60 ετών, δεκαπέντε χρόνια νεότερη από ότι είναι σήμερα ο βασιλιάς Κάρολος.

Έφιππος ο βασιλιάς Κάρολος στο στο Trooping The Colour, το 2023, μπροστά από το Μπάκιγχαμ.
Έφιππος ο βασιλιάς Κάρολος στο στο Trooping The Colour, το 2023, μπροστά από το Μπάκιγχαμ. Photo: Αρχείο

Το ίδιο ισχύει και για τη βασίλισσα Καμίλα, που μόνη της επιθεώρησε και βάφτισε την επικεφαλής φοράδα, Trooping The Colour, Γιούνο.

Έτσι ο θάνατος της Aurora, μιάς συνταξιοδοτημένης φοράδας της αστυνομίας που πλέον εκτελούσε χρέη στο παλάτι, σκόρπισε ρίγη συγκίνησης.

Γνωστή στους αξιωματικούς με το σταθερό της όνομα «Doris», η γκρίζα φοράδα αποσύρθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, με το τελευταίο δημόσιο καθήκον της να ηγείται της κηδειακής πομπής της αείμνηστης βασίλισσας.

Η Aurora ήταν πολύ γνωστή στη βασιλική οικογένεια, καθώς τους συνόδευε επίσης στο Royal Ascot, και βρισκόταν σε υπηρεσία στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Στην 13χρονη φοράδα χορηγήθηκε ένεση ευθανασίας μετά από ανήκεστο ρήξη συνδέσμου.

Σχολιάζοντας τον θάνατό της, ένας εκπρόσωπος του Παλατιού είπε ότι «είχε μια τόσο γλυκιά φύση» και ήταν ένας «μεγάλος ευγενικός γίγαντας… που έκανε πάντα καλή δουλειά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΠΑΚΙΓΧΑΜ, , , , , , , , , , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ