Η βασίλισσα Ελισάβετ συγκλόνισε με τον θάνατο της τον κόσμο. Η μονάρχης πέθανε στα 96 της χρόνια στο Μαλμόραλ και η βασιλική οικογένεια θρηνεί την απώλειά της, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος τη διαδέχεται στον θρόνο και γίνεται ο νέος βασιλιάς.

Τον περασμένο χρόνο η μονάρχης είχε ταλαιπωρηθεί με την υγεία της και την Τετάρτη αναγκάστηκε να ακυρώσει μια εικονική συνεδρίαση του Privy Council, μόλις μία ημέρα πριν από το θάνατό της. Ήταν άλλωστε γνωστό ότι αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα τους τελευταίους 12 μήνες. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία πληροφορία γνωστή για την αιτία του θανάτου και δεν είναι πιθανό να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, τουλάχιστον ακόμα.

βασίλισσα ελισάβετ

Σε ό,τι αφορά προσωπικά θέματα, ιδιαίτερα που αφορούν την υγεία, η βασιλική οικογένεια επιθυμεί την ιδιωτικότητά της. Όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε τον Απρίλιο του 2021 σε ηλικία 99 ετών, δεν έγινε καμία τέτοια ανακοίνωση από το Παλάτι, ενώ ένα μήνα αργότερα, προέκυψε ότι η αιτία του θανάτου του είχε απλώς καταγραφεί ως «γήρας» από τον επικεφαλής των γιατρών του.

Ο θάνατος της βασίλισσας το απόγευμα της Πέμπτης χαρακτηρίστηκε ως «ειρηνικός» από το Παλάτι, ενώ ο γιος της, πλέον βασιλιάς Κάρολος Γ’, και η κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, ήταν δίπλα της όταν πέθανε.

Τα θλιβερά νέα ήρθαν 517 ημέρες μετά τον θάνατο του αγαπημένου συζύγου της βασίλισσας. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για περισσότερα από 73 χρόνια και είχαν τέσσερα παιδιά, τον πρίγκιπα Κάρολο, την πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα Ανδρέα και τον πρίγκιπα Έντουαρντ. Η Aυτής Μεγαλειότητα αφήνει επίσης πίσω της οκτώ εγγόνια και 12 δισέγγονα.

Βασίλισσα Ελισάβετ 1926-2022: Μια ζωή αφιερωμένη στο καθήκον

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ