Η πριγκίπισσα Κέιτ έχει διασφαλίσει ότι οι στενότεροι φίλοι και η οικογένειά της ενημερώθηκαν για τη διάγνωση καρκίνου πριν προχωρήσει στη δημόσια ανακοίνωση της σχετικά με την υγεία της.

Την Παρασκευή, δύο μήνες αφότου η πριγκίπισσα Κέιτ εισήχθη στην κλινική του Λονδίνου για προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιά, η Κέιτ μοιράστηκε ένα μήνυμα βίντεο, αναφέροντας εν μέρει: «Ήταν απίστευτα δύσκολοι δύο μήνες για ολόκληρη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ, για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων.

«Τον Ιανουάριο, υποβλήθηκα σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά στο Λονδίνο και εκείνη την εποχή θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική. Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα ενημέρωσε ότι Θα πρέπει να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας».

Στη συνέχεια τόνισε πώς επεξεργαζόταν ιδιωτικά τα νέα με το σύζυγό της πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο οποίος καθώς και ο βασιλιάς Κάρολος νοσεί από καρκίνο έχει επωμιστεί μεγάλο όγκο καθηκόντων καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της φροντίδας των παιδιών τους πρίγκιπα Τζορτζ, πριγκίπισσα Σάρλοτ και πρίγκιπα Λούις.

Καθώς η πριγκίπισσα Κέιτ υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο είναι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ εκείνος που προσπαθεί να διατηρήσει την "κανονικότητα" στην οικογένεια τους.
Καθώς η πριγκίπισσα Κέιτ υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο είναι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ εκείνος που προσπαθεί να διατηρήσει την “κανονικότητα” στην οικογένεια τους.

Προκειμένου να συνεχίσουν την κανονικότητα τους η Κέιτ και ο Γουίλιαμ πρώτα διαχειρίστηκαν οι δυο τους τα νέα πριν εξηγήσουν την κατάσταση στα τρία παιδιά τους.

Στο βίντεο της, η πριγκίπισσα Κέιτ είπε ότι εκείνη και ο Γουίλιαμ πέρασαν χρόνο συζητώντας «τι είναι κατάλληλο» να ανακοινώσουν στη νεαρή οικογένειά τους.

«Οπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό πήρε χρόνο. Μου πήρε χρόνο να αναρρώσω από τη μείζονα χειρουργική επέμβαση και να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα, μας πήρε χρόνο να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τον κατάλληλο τρόπο και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαι καλά.

Οπως τους έχω πει, είμαι καλά και καθημερινά δυναμώνω εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ: στο μυαλό, στο σώμα και στα πνεύμα μου. Το να έχω τον Γουίλιαμ δίπλα μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά και για τους δυο μας.

Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα μέχρι να ολοκληρώσω τη θεραπεία μου. Η δουλειά μου πάντα μου έδινε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω, όταν μπορέσω. Προς το παρόν όμως πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη θεραπεία μου.

«Όπως τους έχω πει, είμαι καλά και γίνομαι όλο και πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ, στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου.

Για την πριγκίπισσα Κέιτ τα παιδιά της ήταν πάντα προτεραιότητα.
Για την πριγκίπισσα Κέιτ τα παιδιά της ήταν πάντα προτεραιότητα.

«Το να έχω τον Γουίλιαμ στο πλευρό μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και καθησυχασμού. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Σημαίνει τόσα πολλά και για τους δύο. Ελπίζουμε ότι θα το καταλάβετε, Ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα όσο ολοκληρώνω τη θεραπεία μου».

Η πριγκίπισσα Κέιτ – που δεν έχει αποκαλύψει τι καρκίνο έχει – παρέμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για ολόκληρο το 2024, έχοντας κάνει την τελευταία της δημόσια έξοδο για τα Χριστούγεννα του 2023. Ενώ ξεκουραζόταν στο σπίτι, άρχισαν να αυξάνονται οι εικασίες για την υγεία της, με τις φήμες να κορυφώνονται μετά τη φωτογραφία της για την Ημέρα της Μητέρας, που αποδείχτηκε πως ήταν επεξεργασμένη.

Το παλάτι του Κένσινγκτον διέλυσε τις εικασίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με έναν εκπρόσωπο της Κέιτ, λέγοντας: «Ήμασταν πολύ ξεκάθαροι από την αρχή ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν θα εμφανιζόταν μέχρι το Πάσχα και το παλάτι του Κένσινγκτον θα παρείχε ενημερώσεις μόνο όταν κάτι ήταν σημαντικό».

Όπως πρότεινε η πριγκίπισσα Κέιτ στο μήνυμά της, η σιωπή του ζευγαριού για το θέμα ήταν πιθανό, εν μέρει, να προστατεύσει τα παιδιά τους. Όπως κάθε γονιός, ήθελαν τα παιδιά της να γνωρίζουν το σχέδιο υγείας και θεραπείας της Κέιτ προτού έρθουν αντιμέτωποι με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια στο σχολείο ή από άλλους φίλους.

Αυτό έρχεται μετά από πολλές άλλες θλιβερές διαγνώσεις καρκίνου που έπληξαν τη βασιλική οικογένεια. Η Σάρα Φέργκιουσον επιβεβαίωσε τον Ιανουάριο ότι είχε διαγνωστεί με κακοήθη μελάνωμα, μια μορφή καρκίνου του δέρματος, μόλις έξι μήνες μετά τη θεραπεία για καρκίνο του μαστού.

Εν τω μεταξύ, ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι η ιατρική του ομάδα ανακάλυψε καρκίνο ενώ νοσηλευόταν για διόγκωση προστάτη και έκτοτε επιβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη.

Η πριγκίπισσα Κέιτ έχει στο πλευρό της το βασιλιά Κάρολο

Σε ανακοίνωσή του, το παλάτι ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής επέμβασης του βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, επισημάνθηκε ένα ξεχωριστό θέμα ανησυχίας. Οι μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γιατροί του έχουν συμβουλεύσει να αναβάλει τα καθήκοντά του στο δημόσιο. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τις κρατικές επιχειρηματικές και επίσημες γραφειοκρατικές εργασίες ως συνήθως.»

Η δήλωση συνεχίζει: «Ο βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή της, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη νοσοκομειακή διαδικασία για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια υπηρεσία το συντομότερο δυνατό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΕΙΤ, , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ