Όταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας αναλάβει τον θρόνο μετά από τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο, πιθανότατα θα αποκαλείται βασιλιάς Γουίλιαμ Ε’.

Ωστόσο υπάρχει σύγχυση ως προς το πώς θα γίνει γνωστή η σύζυγός του, πριγκίπισσα Κέιτ, με κάποιους να ισχυρίζονται πως θα αναφέρεται ως η βασίλισσα Αικατερίνη ΣΤ’ .

Όταν το βρετανικό HELLO! μίλησε με τη βασιλική ιστορικό Marlene Koenig, την ιδρύτρια του ιστολογίου Royal Musings, ισχυρίστηκε πως η πριγκίπισσα Κέιτ θα είναι απλώς η βασίλισσα Αικατερίνη.

Η Κέιτ θα είναι η έκτη royal με μια παραλλαγή του ονόματος Κάθριν που θα είναι σύζυγος, αλλά δεν θα έχει αριθμό. Μόνο ο μονάρχης και όχι η σύζυγός μπορεί να έχει αριθμό μετά το όνομά του.

Όταν ο βασιλιάς Κάρολος ανέβηκε στο θρόνο, ο Γουίλιαμ έλαβε πολλούς από τους παλιούς του τίτλους, συμπεριλαμβανομένου του Δούκα της Κορνουάλης και του Πρίγκιπα της Ουαλίας. Η Κέιτ πήρε επίσης αυτούς τους τίτλους και είναι γνωστή ως Πριγκίπισσα της Ουαλίας και Δούκισσα της Κορνουάλης. Όταν η βασιλική μαμά των τριών παιδιών βρίσκεται στη Σκωτία, είναι γνωστή ως Δούκισσα του Rothesay.

Η πριγκίπισσα Κέιτ θα αποκαλείται βασίλισσα Αικατερίνη όταν ανέβη στο θρόνο της βρετανικής μοναρχίας.
Η πριγκίπισσα Κέιτ θα αποκαλείται βασίλισσα Αικατερίνη όταν ανέβη στο θρόνο της βρετανικής μοναρχίας.

Τι θα συμβεί όταν ο Γουίλιαμ γίνει βασιλιάς;

Όπως εξηγήσαμε, όταν ο Γουίλιαμ γίνει βασιλιάς, η Κέιτ θα γίνει η βασίλισσα σύζυγός του και θα είναι γνωστή ως Queen Catherine. Καθώς δεν είναι σύζυγος, η Κέιτ δεν θα έχει αριθμό μετά το όνομά της.

Αλλά τότε γιατί ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, είναι γνωστός ως πρίγκιπας και όχι ως βασιλιάς; Η Marlene Koenig εξήγησε: «Ο σύζυγος μιας βασίλισσας, στις περισσότερες μοναρχίες, πρέπει να έχει τίτλο. Ο σύζυγος δεν μοιράζεται την τάξη της γυναίκας και το ίδιο ισχύει για τους συζύγους των πριγκίπισσες.» Αυτό εξηγεί γιατί ο σύζυγος της πριγκίπισσας Ευγενίας, Jack Brooksbank, δεν έλαβε νέο τίτλο μετά τον γάμο τους.

Η Marlene Koenig πρόσθεσε: «Ο Φίλιππος δεν έγινε πρίγκιπας του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι το 1957. Του δόθηκε το HRH του Ηνωμένου Βασιλείου και οι τίτλοι Δούκας του Εδιμβούργου, κόμης της Μεριόνεθ και Βαρώνος του Γκρίνουιτς από τον βασιλιάς Γεώργιο πριν από το γάμο, αλλά δεν έγινε Βρετανός πρίγκιπας μέχρι σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα». Η άποψη του ιστορικού Tim Heald είναι ότι ο Φίλιππος έλαβε τον τίτλο Πρίγκηπας ως ανταμοιβή για δέκα χρόνια γάμου.

Όταν η πριγκίπισσα Κέιτ και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αναλάβουν τη βρετανική μοναρχία θα αποκαλείται βασίλισσα Αικατερίνη. Αυτό δεν ίσχυε για τον πρίγκιπα Φίλιππο. Τού αναγνωρίστηκε τίτλος δέκα χρόνια μετά το γάμο του με τη βασίλισσα Ελισάβετ. Photo: Instagram: The royal family
Όταν η πριγκίπισσα Κέιτ και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αναλάβουν τη βρετανική μοναρχία θα αποκαλείται βασίλισσα Αικατερίνη. Αυτό δεν ίσχυε για τον πρίγκιπα Φίλιππο. Τού αναγνωρίστηκε τίτλος δέκα χρόνια μετά το γάμο του με τη βασίλισσα Ελισάβετ. Photo: Instagram: The royal family

Τι θα συμβεί όταν πεθάνει ο Γουίλιαμ;

Ο τίτλος της πριγκίπισσας Κέιτ πρόκειται να αλλάξει ξανά εάν ζήσει περισσότερο από τον σύζυγό της. Εάν ο Γουίλιαμ πεθάνει πριν από τη σύζυγό του, τότε η Κέιτ πιθανότατα θα γίνει γνωστή ως Βασίλισσα Μητέρα, υπό την προϋπόθεση ότι ένα από τα παιδιά τους, ο Πρίγκιπας Τζορτζ, η Πριγκίπισσα Σάρλοτ ή ο Πρίγκιπας Λούις διαδεχθεί τον πατέρα τους στο θρόνο. Στην απίθανη περίπτωση που κάποιος άλλος βασιλιάς ανέβει στο θρόνο, τότε η Κέιτ θα είναι η «κουμπάρα της βασίλισσας», αλλιώς γνωστή ως χήρα ενός βασιλιά.

Ο τίτλος της πριγκίπισσας Κέιτ πρόκειται να αλλάξει ξανά εάν ζήσει περισσότερο από τον σύζυγό της.
Ο τίτλος της πριγκίπισσας Κέιτ πρόκειται να αλλάξει ξανά εάν ζήσει περισσότερο από τον σύζυγό της. Photo: Αρχείο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΕΙΤ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ