Γνωστός για το κοινωνικό του έργο, πρεσβευτής της πράσινης ανάπτυξης και βιωσιμότητας, ο πρίγκιπας Αλβέρτος βρέθηκε στην Ελλάδα για να δώσει το παρών στην 9η διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς «Our Oceans» που πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο πρίγκιπας του Μονακό, χωρίς τη σύζυγό του Σαρλίν στο πλευρό του, έκανε τη δική του ομιλία αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών. Λιγότερο από το 10% των υδάτων της Μεσογείου είναι επίσημα υπό καθεστώς προστασίας».

πρίγκιπας Αλβέρτος
Ο πρίγκιπας Αλβέρτος έχει ιδιαίτερη ανησυχία για την προστασία των θαλασσών

Μετά την εκδήλωση, ο πρίγκιπας Αλβέρτος συναντήθηκε με προσωπικότητες του πολιτικού κόσμου μεταξύ των οποίων η Όλγα Κεφαλογιάννη.

πρίγκιπας Αλβέρτος
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του πρίγκιπα στην Ελλάδα

Η ίδια μοιράστηκε βίντεο, στα social media, γράφοντας στη λεζάντα της ανάρτησης: «Σε γεύμα εργασίας στο πλαίσιο της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης Our Ocean Conference (OCC-9) συνομίλησα με την Α.Ε. Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό και άλλους αξιωματούχους.

Στη διάρκεια της ομιλίας μου ανέλυσα τη στρατηγική της χώρας μας για τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου για τον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό στη Μεσόγειο και επεσήμανα τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει η συλλογή δεδομένων και η ανάλυσή τους για την εφαρμογή βιώσιμων πολιτικών στον τουρισμό τα επόμενα χρόνια.

Πρίγκιπας Αλβέρτος
Στην 9η διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς 

Μέσα από ένα πλέγμα δράσεων και πολιτικών, δημιουργούμε τις συνθήκες για μία νέα αρχή για τον ελληνικό τουρισμό. Στόχος μας είναι η βιωσιμότητα των προορισμών και του τουριστικού προϊόντος εστιάζοντας στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, στα ποιοτικά στοιχεία και θεσπίζοντας κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας».

Ο Αλβέρτος γνώρισε, φυσικά, και τη νυχτερινή Αθήνα απολαμβάνοντας δείπνο σε γνωστό στέκι του κέντρου της πόλης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ, , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ