Πρίγκιπας Χάρι: Σε δίκη παραπέμπεται η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του εκδότη της Mail on Sunday

Ο Χάρι, 39 ετών, μηνύει την Associated Newspapers Limited (ANL) για ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2022 και περιγράφει λεπτομερώς τις ρυθμίσεις ασφαλείας του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σήμερα, ο κ. Justice Nicklin αποφάσισε ότι η υπόθεση πρέπει να δικαστεί.

Ο δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο εκδότης είχε μια «πραγματική προοπτική» να δείξει επιτυχώς σε μια δίκη ότι οι προηγούμενες δηλώσεις του Χάρι στον Τύπο παρείχαν μια «παραπλανητική» περιγραφή της υπόθεσής του κατά του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μια ακρόαση για τις συνέπειες της απόφασης του κ. Justice Nicklin αναμένεται να διεξαχθεί την Τρίτη.

Οι δικηγόροι του Δούκα είπαν ότι η ιστορία του 2022, σύμφωνα με την οποία ο Χάρι «προσπάθησε να κρατήσει μυστικές από το κοινό λεπτομέρειες της νομικής του μάχης για να αποκαταστήσει την αστυνομική του προστασία», ήταν «επίθεση στην εντιμότητα και την ακεραιότητά του» και θα υπονόμευε το φιλανθρωπικό του έργο και τις προσπάθειές του. για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο.

Η ANL αμφισβητεί τον ισχυρισμό, υποστηρίζοντας ότι το άρθρο εξέφραζε μια «ειλικρινή γνώμη» και δεν προκάλεσε «σοβαρή βλάβη» στη φήμη του.

Η απόφαση έρχεται αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο άκουσε την Τρίτη ότι ο Χάρι δεν πιστεύει ότι τα παιδιά του – ο πρίγκιπας Άρτσι, τεσσάρων ετών και η πριγκίπισσα Λίλιμπετ, δύο – μπορούν να «νιώσουν σαν στο σπίτι τους» στο Ηνωμένο Βασίλειο εάν «δεν είναι δυνατό να τα κρατήσουμε ασφαλή» εκεί…

Ο δικηγόρος του Πρίγκιπας Χάρι, Shaheed Fatima KC, διάβασε ένα απόσπασμα από μια συναισθηματική γραπτή δήλωση μάρτυρα που προετοιμάστηκε για τη νομική του αμφισβήτηση.

Ο πατέρας των δύο παιδιών εξήγησε γιατί αυτός και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, που ζουν στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια, ένιωσαν ότι έπρεπε να μετακομίσουν στις ΗΠΑ αφού αποχώρησαν ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας το 2020.

Ο Πρίγκιπας Χάρι μετά την δικαστική ήττα εξέδωσε μια συναισθηματική ανακοίνωση
Ο Πρίγκιπας Χάρι μετά την δικαστική ήττα εξέδωσε μια συναισθηματική ανακοίνωση

Ο Χάρι έγραψε: «Με μεγάλη λύπη και για τους δυο μας αισθανθήκαμε αναγκασμένοι να αποχωρήσουμε από αυτόν τον ρόλο και να φύγουμε από τη χώρα το 2020.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι μου. Το ΗΒ είναι κεντρικό στην κληρονομιά των παιδιών μου και ένα μέρος που θέλω να νιώθουν σαν στο σπίτι τους όσο και εκεί που ζουν αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν δεν είναι δυνατό να τα κρατήσω ασφαλεί όταν βρίσκονται στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου».

Και συνέχισε: «Δεν μπορώ να βάλω τη γυναίκα μου σε κίνδυνο έτσι και, δεδομένων των εμπειριών μου στη ζωή, διστάζω να θέσω άσκοπα και τον εαυτό μου σε κίνδυνο».

Ο Χάρι άσκησε νομική προσφυγή κατά του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την απόφαση του Φεβρουαρίου 2020 της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Προστασία των Δικαιωμάτων και των Δημόσιων Προσώπων (Ravec), αφού του είπαν ότι δεν θα είχε πλέον τον «ίδιο βαθμό» δημόσιας χρηματοδότησης όταν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση λέει ότι ο ισχυρισμός του Χάρι πρέπει να απορριφθεί, υποστηρίζοντας ότι ο Ράβεκ – το οποίο εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών – είχε το δικαίωμα να συμπεράνει ότι η προστασία του Δούκα πρέπει να είναι «κατά παραγγελία» και να εξετάζεται «κατά περίπτωση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ