Ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε στο βιβλίο του Spare ότι αγνοεί τους κανόνες που διέπουν τους βασιλικούς γάμους και αρραβώνες, οι οποίοι τον οδήγησαν να ζητήσει άδεια από την γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ Β’ προτού κάνει την πρόταση γάμου στη Μέγκαν Μαρκλ το 2017.

Σύμφωνα με τον νόμο περί βασιλικών γάμων του 1772 και τον νόμο περί διαδοχής του στέμματος του 2013, τα πρώτα έξι άτομα στη σειρά διαδοχής του θρόνου δεν μπορούν να παντρευτούν χωρίς τη συγκατάθεση του βασιλέως μονάρχη.

Ο πρίγκιπας Χάρι δεν αντιλήφθηκε ότι αυτοί ήταν σοβαροί κανόνες που έπρεπε να ακολουθηθούν, παραδέχτηκε στο νέο του βιβλίο του. Αν και θυμάται τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο, που ζήτησε άδεια για να παντρευτεί την Καμίλα, δεν θυμόταν ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έπρεπε να κάνει το ίδιο όταν έκανε πρόταση γάμου στην Κέιτ Μίντλετον.

Πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι παραδέχτηκε ότι ήταν έτοιμος να ζητήσει τη Μέγκαν Μαρκλ σε γάμο, ωστόσο έπρεπε να το αναφέρει στη βασίλισσα Ελισάβετ, κάτι που «τον γέμισε φόβο», καθώς η πριγκίπισσα Μαργαρίτα εμποδίστηκε από τον να παντρευτεί τον διαζευγμένο καπετάνιο Πίτερ Τάουνσεντ για παράδειγμα.

Στο Spare, ο Χάρι περιγράφει τη στιγμή που είχε μια συνομιλία με τη βασίλισσα κατά τη διάρκεια ενός κυνηγετικού ταξιδιού στο Σάντριγχαμτον Οκτώβριο του 2017. Αφού τελικά βρήκε μια ιδιωτική στιγμή, ζήτησε την άδειά της και χάρηκε όταν συμφώνησε.

«Ήθελα να το κάνω νωρίτερα. Επειδή έπρεπε να ζητήσω άδεια από τη γιαγιά μου, δεν μπορούσα να το κάνω εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Έσκασα ένα μπουκάλι σαμπάνια ενώ η Μέγκαν έψηνε ένα κοτόπουλο», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στο ντοκιμαντέρ «Harry and Meghan».

Αδημοσίευτες φωτογραφίες από τον γάμο της Μέγκαν και του Χάρι – Η εικόνα της Κέιτ Μίντλετον

Η παράδοση που έσπασε η Μέγκαν Μαρκλ για την πρώτη δημόσια φωτογραφία του γιου της

Τα αδέρφια της Μέγκαν Μαρκλ σπάνε τη σιωπή τους για το ντοκιμαντέρ του Netflix

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ, , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ