Πρίγκιπας ΧάριΜέγκαν Μαρκλ: Επιβεβαίωσαν πως δεν προσκλήθηκαν σε σημαντική εκδήλωση της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και την άνοδο στο θρόνο του Καρόλου Γ’, όλοι οι Windsor μπήκαν σε μια νέα εποχή.

Τόσο τα ενεργά μέλη της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας, όσο και εκείνα που δεν είναι, πέρασαν μια περίοδο αναδιάρθρωσης και είδαν τις σχέσεις τους με τον θεσμό, υπό την ηγεσία ενός νέου βασιλιά, να αλλάζουν.

Για τον πρίγκιπας Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, που αποχώρησαν από τη Βρετανική βασιλική οικογένεια το 2020, άνοιξε επίσης ένα νέο κεφάλαιο. 

Φαινόταν πως, ως γιος του βασιλιά, υπήρχε μια αχτίδα ελπίδας, ίσως ακόμα και η ψευδαίσθηση ότι η ασθένεια του βασιλιά θα μπορούσε να αποτελέσει «ευκαιρία» για την αποκατάσταση των κακών οικογενειακών σχέσεων.

Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Επιβεβαίωσαν πως δεν προσκλήθηκαν σε σημαντική εκδήλωση της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Ωστόσο, τα τελευταία γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι το σκηνικό είναι εντελώς αντίθετο: χωρίς την προστασία της βασίλισσας Ελισάβετ, οι Δούκες του Σάσσεξ απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την Οικογένεια και τον θεσμό…

Φαινόταν αδύνατο το χάσμα που χώριζε τον πρίγκιπα Χάρι από τον πατέρα και τον αδερφό του, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, όμως ο δεύτερος χρόνος βασιλείας του Καρόλου φαίνεται ότι το κατάφερε. 

Αν πριν από μερικές εβδομάδες ο βασιλιάς Κάρολος άλλαξε το πρόγραμμά του σε χρόνο ρεκόρ, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση να συναντήσει τον μικρότερο γιο του πρίγκιπα Χάρι κατά τις λίγες ώρες που βρέθηκε στο Λονδίνο, τώρα, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, λένε ότι η βασιλική οικογένεια δεν τους υπολογίζει ούτε για την μεγάλη γιορτή τους.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Simon Perry (αγαπημένος των πρίγκιπα Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ και συνοδός τους στο ταξίδι τους στη Νιγηρία), μέσω του αμερικανικού People έκανε γνωστό ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex δεν έχουν λάβει πρόσκληση για την ετήσια γιορτή γενεθλίων του βασιλιά, το παραδοσιακό Trooping the Colour, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου και στο οποίο η βρετανική μοναρχία ξεδιπλώνει όλη της την αίγλη στους δρόμους του Λονδίνου.

«Δεν προσκλήθηκαν ούτε πέρυσι», διευκρινίζει το μέσο, υπενθυμίζοντας ότι το 2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρέλαση του νέου βασιλιά.

Αν και δεν ανήκουν πλέον στην Βρετανική βασιλική οικογένεια, η Βασίλισσα Ελισάβετ τους προσκάλεσε στην τελευταία της «Ημέρα της Σημαίας», τον Ιούνιο του 2022.

Εκεί, η βασίλισσα και γιαγιά του πρίγκιπα Χάρι έδωσε ένα μάθημα οικογενειακής διπλωματίας: τους προσκάλεσε στην παρέλαση, αλλά όχι στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, και τους φέρθηκε ακριβώς όπως και στους υπόλοιπους εγγονούς της.

Μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, οι Δούκες του Σάσεξ έλαβαν ειδική μεταχείριση, συμμετέχοντας σε ορισμένες εκδηλώσεις στο ίδιο επίπεδο με τους Πρίγκιπες της Ουαλίας.

Τότε υπήρχε η πεποίθηση ότι αυτός ήταν ο ρόλος που τους όριζε ο νέος βασιλιάς, αλλά ο χρόνος απέδειξε το αντίθετο.

Όλα δείχνουν ότι η προνομιακή μεταχείριση οφειλόταν στις τελευταίες επιθυμίες της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία εξέφρασε τη θέλησή της μέχρι τέλους.

βασίλισσα Ελισάβετ, πρίγκιπας Χάρι, πηγή φωτογραφίας: Archewell

Με τον θάνατό της, έληξε και η προστατευτική «ομπρέλα» που άπλωνε πάνω από τον κάποτε αγαπημένο της εγγονό.

Στη συνέχεια, στην Στέψη του Καρόλου, ο πρίγκιπας Χάρι κατείχε μια «θεατρική» θέση ανάμεσα στους υπόλοιπους καλεσμένους, βλέποντας πώς ο θεσμός προτιμούσε τα παιδιά της βασίλισσας Καμίλα κατά τη διάρκεια της τελετής…

Η απουσία του Χάρι από τον γάμο της χρονιάς!

Οι κινήσεις του Καρόλου , ακόμη και μετά την ανακοίνωση της ασθένειάς του, δείχνουν ότι δεν σκοπεύει να κάνει υποχωρήσεις στους Σάσεξ, οι οποίοι, από την άλλη πλευρά, τα έχουν βάλει με την βρετανική βασιλική οικογένεια τόσο στο ντοκιμαντέρ τους στο Netflix, όσο και στο βιβλίο που δημοσίευσε ο Χάρι, με ιδιαίτερα επικριτική στάση προς την βασίλισσα Καμίλα. 

Από την άλλη πλευρά, ο δούκας του Σάσεξ γεννήθηκε μέσα στο θεσμό, γνωρίζει τους κανόνες και τα έθιμά του, συμπεριλαμβανομένων και των άγραφων, και έχει αρνηθεί με άψογο τρόπο την παρουσία του στον γάμο του φίλου του Hugh Grosvenor, του δούκα του Westminster, με την Olivia Henson, που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Παρασκευή 7 Ιουνίου στη βόρεια Αγγλία.

Το θέμα έχει σχολιαστεί, καθώς από το Ηνωμένο Βασίλειο η πληροφορία που κυκλοφορούσε ήταν ότι ο πρίγκιπας Χάρι δεν είχε προσκληθεί, ωστόσο ο ίδιος δημοσιογράφος που υπογράφει τελευταία όλες τις πληροφορίες για τους Σάσεξ έχει δημοσιεύσει ότι ο πρίγκιπας Χάρι όντως προσκλήθηκε, αλλά «και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν την πολυπλοκότητα της παρουσίας του». 

«Ήταν μια συμφωνία μεταξύ φίλων», διευκρινίζει η είδηση. Αυτό σημαίνει ότι ο δούκας του Westminster είχε την υποχρέωση να προσκαλέσει τον Χάρι και ο Χάρι είχε την υποχρέωση να αρνηθεί επισήμως την πρόσκληση, ώστε να τηρήσουν όλοι τα προσχήματα.

Το θέμα που ο Χάρι ούτε συγχωρεί ούτε ξεχνά

Στο ίδιο άρθρο, όπου διευκρινίζονται οι λόγοι της απουσίας από τον γάμο, γίνεται μια αναφορά σε ένα θέμα που είναι πολύ οδυνηρό για τον Δούκα του Σάσεξ: «Τα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι περίπλοκα για τον Χάρι λόγω των προβλημάτων ασφαλείας στη χώρα καταγωγής του».
Επιπλέον, υπενθυμίζουν κάτι που ο ίδιος ο Χάρι έχει φέρει στα βρετανικά δικαστήρια, ότι «η επίσημη υποστήριξη καταργήθηκε» αφού οι δούκες αποσύρθηκαν από την επίσημη ζωή. Προσθέτουν επίσης ότι η οικογένεια δεν έχει πλέον σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς τους αφαιρέθηκε η κατοικία Frogmore House, στους χώρους του Ουίνδσορ, η οποία για αυτούς ήταν ένα ασφαλές καταφύγιο σε βρετανικό έδαφος.

Πηγή Φωτογραφιών: Αρχείο – instagram/ sussexroyal

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ