Ο Πρίγκιπας Χάρι κέρδισε στην προσπάθειά του να ζητήσει από δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου να εξετάσει την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τις ρυθμίσεις ασφαλείας του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Χάρι κινήθηκε νομικά αφού το Υπουργείο Εσωτερικών του αρνήθηκε τη δυνατότητα να πληρώσει για αστυνομική προστασία για τον εαυτό του και την οικογένειά του όταν επισκέπτεται το Ηνωμένο Βασίλειο από τις ΗΠΑ.

Πρίγκιπας Χάρι

Στο πρώτο στάδιο της υπόθεσης, οι δικηγόροι του Χάρι ζήτησαν να χορηγηθεί άδεια για μια πλήρη ακρόαση, προκειμένου ο δικαστής να επανεξετάσει την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Την Παρασκευή, η επιθυμία του Χάρι ικανοποιήθηκε, με δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου να δηλώνει ότι η υπόθεση μπορεί να προχωρήσει. Ωστόσο, μόνο ένα μέρος του ισχυρισμού του Χάρι θα τεθεί υπό εξέταση. «Το αίτημα για άδεια υποβολής αίτησης για δικαστικό έλεγχο επιτρέπεται εν μέρει και απορρίπτεται εν μέρει», είπε.

Πριν λίγο διάστημα, ο Πρίγκιπας Harry εξασφάλισε άλλη μια νίκη στην αγωγή του κατά της Associated Newspapers Limited. Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι μέρη ενός άρθρου που εμφανίστηκε στη The Mail on Sunday ήταν πράγματι «συκοφαντικά». Ο τίτλος ήταν: «Αποκλειστικό: Πώς ο πρίγκιπας Χάρι προσπάθησε να κρατήσει μυστική τη νομική του διαμάχη με την κυβέρνηση για τους σωματοφύλακες της αστυνομίας». Ωστόσο, ξεκαθαρίστηκε από τον Δικαστή Justice Nicklin ότι άρθρο δεν υποδηλώνει ότι ο Πρίγκιπας Χάρι «επιδίωκε να κρατήσει μυστική τη “νομική μάχη” του με την κυβέρνηση».

Πρίγκιπας Χάρι: «Η επόμενη γενιά θα μεγαλώσει σε έναν κόσμο που θα αντιμετωπίζονται ως ψηφιακά πειράματα»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ