Ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε στο βιβλίο του «Spare» ότι λίγες στιγμές πριν αποχωρήσει επισήμως ως ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας, επιλέγοντας να ζήσει μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ και τον νεογέννητο τότε γιό τους Άρτσι στις ΗΠΑ, έκανε στο προσωπικό του Μπάκιγχαμ ορισμένα δώρα.

Ήταν 8 Ιανουαρίου 2020 και ετοίμαζαν τις επίσημες δηλώσεις, με τον παγκόσμιο Τύπο κυριολεκτικά να τους πολιορκεί δημιουργώντας μια πολύ βαριά ατμόσφαιρα στο Παλάτι. Ήταν φυσικό ο Χάρι να αισθανθεί την ανάγκη να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στους ανθρώπους που τους φρόντιζαν.

«Βγήκα στο χολ. Υπήρχε ένα ψηλό, όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ακόμα στολισμένο. Στάθηκα μπροστά του, αναπολώντας. Αφαίρεσα δύο στολίδιακαι τα έφερα στους υπαλλήλους. Ένα το καθένα. “Αναμνηστικό αυτής της παράξενης αποστολής», είπα. Συγκινήθηκαν. Αλλά ήταν λίγο ένοχοι».

«Τους διαβεβαίωσα: «Δεν θα λείψουν σε κανέναν». Λέξεις που είχαν διπλή σημασία (εννοώντας τον ίδιο και την Μέγκαν)».

Στο απόσπασμα ο Χάρι σημειώνει πως το προσωπικό ήταν επίσης «ανήσυχο» για τυχόν επιπτώσεις γύρω από τη συμμετοχή τους στην ανακοίνωση του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ.

«Αργά την ημέρα, καθώς πλησιάζαμε στο τελικό σχέδιο, οι υπάλληλοι άρχισαν να αισθάνονται άγχος. Ανησυχούσαν φωναχτά μήπως αποκαλυφθεί η εμπλοκή τους. Εάν ναι, τι θα σήμαινε για τη δουλειά τους;»

«Αλλά κυρίως ήταν ενθουσιασμένοι. Ένιωθαν ότι ήταν με το δίκιο· και οι δύο είχαν διαβάσει κάθε λέξη», έγραψε.

Η τελική δήλωσή τους που κυκλοφόρησε αργότερα εκείνη την ημέρα έγραφε, εν μέρει: «Μετά από πολλούς μήνες προβληματισμού και εσωτερικών συζητήσεων, επιλέξαμε να κάνουμε μια μετάβαση φέτος, ξεκινώντας να χαράσσουμε έναν προοδευτικό νέο ρόλο σε αυτόν τον θεσμό.

«Σκοπεύουμε να υποχωρήσουμε ως «ανώτερα» μέλη της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε πλήρως την Αυτή Μεγαλειότητα τη βασίλισσα. Με την ενθάρρυνση σας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχουμε αισθανθεί έτοιμοι για αυτή την προσαρμογή».

Συνέχισαν ανακοινώνοντας τα σχέδιά τους να μοιράσουν το χρόνο τους μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, προσθέτοντας: «Αυτή η γεωγραφική ισορροπία θα μας επιτρέψει να μεγαλώσουμε τον γιο μας με εκτίμηση για τη βασιλική παράδοση στην οποία γεννήθηκε, παρέχοντας παράλληλα στην οικογένειά μας το χώρο για να επικεντρωθούμε στο επόμενο κεφάλαιο, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης της νέας φιλανθρωπικής μας δραστηριότητας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ