Η επικήδειος τελετή του Δούκα του Εδιμβούργου οργανώνεται επιμελώς και όπως όλα δείχνουν θα γίνει σύμφωνα με τις προσωπικές του επιθυμίες.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος θα λάβει Βασιλικές τιμές σε μια ειδική τελετή, όπως έγινε και για την μητέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η σύζυγος του πρίγκιπα Φίλιππου, Βασίλισσα Ελισάβετ, έχει ήδη εγκρίνει τα σχέδια πραγματοποίησης της κηδείας που θα λάβει χώρα το Σάββατο, 17 Απριλίου και ώρα 15:00, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Windsor. Η βασιλική οικογένεια δημοσίευσε πληροφορίες για την τελετή στην επίσημη ιστοσελίδα τους, αποκαλύπτοντας κάποια στοιχεία, σχετικά με την τελετή.

 

 

Το φέρετρο πρόκειται να μεταφερθεί σε ένα ειδικά σχεδιασμένο Land Rover. To πολυτελές Βρετανικό όχημα κατασκευάστηκε ειδικά για να μεταφέρει τη σορό . Συγκεκριμένα, ο Πρίγκιπας Φίλιππος είχε επιμεληθεί στο σχεδιασμό του οχήματος για να βεβαιωθεί πως θα τηρεί τις προδιαγραφές. Το όχημα θα κινηθεί προς στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με τους στρατιώτες του τάγματος Pall Bearers να πλαισιώνουν και τις δύο πλευρές του οχήματος.

Σύμφωνα με την Βασιλική ιστοσελίδα: “Μέλη της Βασιλικής οικογένειας και του οικείου του περιβάλλοντος του Δούκα θα ακολουθήσουν το όχημα που θα μεταφέρει τη σορό του πρίγκιπα Φίλιππου από το Chapel Hill στο Horseshoe Cloister. H τελετή θα ξεκινήσει με μια εθνική σιγή ενός λεπτού στις 15:00.”\

Η τελετή θα στοχεύσει να τιμήσει την πλούσια ζωή του, που περιλαμβάνει περισσότερα από 70 χρόνια υπηρεσίας στην μοναρχία και την κοινοπολιτεία.

Εξαιτίας των περιορισμών του Covid-19 που ισχύουν αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι που θα παραστούν στην κηδεία θα είναι στο σύνολο, 30 άτομα. Η σύζυγος του Φίλιππου, Βασίλισσα Ελισάβετ, θα βρίσκεται μαζί με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια, ενώ στην τελετή θα παραστεί και ο εγγονός του Δούκα, πρίγκιπας Harry, o οποίος έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να τιμήσει τον παππού του. Ο πρίγκιπας Harry ταξίδεψε μόνος, καθώς η έγκυος σύζυγός του, Meghan Markle συμβουλέυθηκε να μην ταξιδέψει.

φίλιππος ελισαβετ παιδια

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος με τη Βασίλισσα Ελισάβετ και τα τέσσερα παιδιά του, τους πρίγκιπες Κάρολο, Άντριου, Έντουαρντ και την πριγκίπισσα Αν.

 

Το παλάτι του Buckingham επιβεβαίωσε την απώλεια του Δούκα του Εδιμβούργου στην ηλικία των 99 ετών, με σχετική ανακοίνωση του την Παρασκευή, 9 Απριλίου, λέγοντας: “ Η Αυτού Μεγαλειότης του έφυγε απο τη ζωή ειρηνικά σήμερα το πρωί στο κάστρο Windsor.”

 Διαβάστε περισσότερα άρθρα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ