Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Το δημόσιο ευχαριστώ του σε ένα ξεχωριστό πρόσωπο για τη βασιλική οικογένεια

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας εξέπληξε το κοινό των βραβείων BAFTAS 2024 με ένα ειδικό ηχογραφημένο μήνυμα για τη βαρόνη Floella Benjamin, η οποία έλαβε το διάσημο βραβείο BAFTA Fellowship.

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Το δημόσιο ευχαριστώ του σε ένα ξεχωριστό πρόσωπο για τη βασιλική οικογένεια

Η 74χρονη πρώην παρουσιάστρια της παιδικής τηλεόρασης, γνωστή για τη δουλειά της στο Play School και στο Play Away, αναγνωρίστηκε για την «ακούραστη υποστήριξή της σε παιδιά και νέους [και] για την ακλόνητη υπεράσπιση της διαφορετικότητας».

Η βαρόνη Μπέντζαμιν, πλέον γνωστή ως συγγραφέας, έμεινε συγκινημένη από τη γλυκιά έκπληξη του πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο οποίος είναι στενός οικογενειακός της φίλος από παιδί.

Απευθυνόμενος στο κοινό, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είπε: «Καλησπέρα. Απόψε, είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγνωρίσουμε τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα της βαρόνης Floella Benjamin καθώς λαμβάνει το φετινό Fellowship για την πρωτοποριακή της δουλειά με παιδιά και νέους, τη μακροχρόνια δέσμευσή της στην τηλεοπτική μετάδοση και στην οποία και έχει εργαστεί ως ακλόνητος πρωταθλητής της συμπερίληψης.

Σε μια καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερες από πέντε δεκαετίες, έχει αγγίξει τις ζωές εκατομμυρίων. Έχει κοσμήσει τις οθόνες μας ως μια πολύ αγαπημένη παρουσιάστρια της παιδικής τηλεόρασης, κυρίως μέσω των εκπομπών Playschool και Play Away».

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, σημείωσε: «Έχει επίσης συνεισφέρει πολύ στο ίδιο το BAFTA – προήδρευσε της Επιτροπής Τηλεόρασης BAFTA από το 1997 έως το 2000 και ίδρυσε τα Παιδικά Βραβεία BAFTA το 1995.

Πέρα από τις τέχνες της οθόνης, η βαρόνη Μπέντζαμιν έχει υποστηρίξει σταθερά την εκπαίδευση και την ευημερία των παιδιών, έχει υποστηρίξει έναν μεγάλο αριθμό φιλανθρωπικών οργανώσεων, έκανε ακούραστη εκστρατεία για την κοινωνική δικαιοσύνη – και ως μέλος της Γενιάς Windrush – έδωσε φωνή σε όσους αντιμετώπισαν διακρίσεις άφιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο».

«Είναι ηθοποιός, συγγραφέας, τραγουδίστρια, πολιτικός και επιχειρηματίας, φάρος εκπροσώπησης και φωνή αλλαγής», κατέληξε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ για τη Βαρόνη ευχαριστώντας την προσωπικά για την απίστευτη δουλειά της.

«Βαρόνη Floella Benjamin μας υπενθυμίζεις τη δύναμη της ενσυναίσθησης, της συμπόνιας και της δράσης για την επίτευξη θετικής αλλαγής και θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να σας ευχαριστήσω. Είμαι ενθουσιασμένος που λαμβάνετε την υποτροφία BAFTA σήμερα το βράδυ, και εγώ στείλτε τα θερμά μου συγχαρητήρια».

Η βαρόνη Μπέντζαμιν θυμήθηκε από την πλευρά της την τελευταία της συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ, λέγοντας πως όταν άκουγε το όνομά της ένιωθε πως κάποιος την αγαπούσε, πως η Βρετανία την αγαπούσε έστω κι αν αυτό δεν ίσχυε στην καθημερινότητά της λόγω των διακρίσεων που δέχτηκε λόγω χρώματος.

Η βαρόνη τόνισε: «Αλλά όταν ήρθα εδώ δεν ήταν έτσι και τόσοι πολλοί άνθρωποι έκαναν φρικτά πράγματα σε εμένα και την οικογένειά μου. Έστειλαν την αστυνομία να μας συλλάβει όταν πήγαμε να ζήσουμε στο Μπέκενχαμ στο Κεντ. Γι’ αυτό με λένε βαρόνη Μπέντζαμιν του Μπέκεναμ, το έχω διεκδικήσει για τη μαμά και τον μπαμπά μου. Μόνο 24 ζωντανοί άνθρωποι βρίσκονται σε αυτό το Τάγμα και η βασίλισσα ήθελε να είμαι ένας από αυτούς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΓΟΥΙΛΙΑΜ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ