Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχει επωμιστεί τα περισσότερα καθήκοντα μετά τη διάγνωση του βασιλιά Κάρολου με καρκίνο και την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στην οποία υποβλήθηκε η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον.

Ο Γουίλιαμ είναι επιφορτισμένος με επιπλέον οικογενειακά καθήκοντα καθώς η Κέιτ αναρρώνει, δίνοντας μεγάλη προσοχή ώστε να μη διαταραχτεί η καθημερινότητα των τριών παιδιών τους, πρίγκιπα Τζορτζ, πριγκίπισσας Σάρλοτ και πρίγκιπα Λούις.

Μόνος του έφτασε στην τελετή των βραβείων BAFTA ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, την Κυριακή το βράδυ, εξηγώντας ότι η Κέιτ λυπάται που δεν παρευρέθηκε λέγοντας: «Της αρέσουν τα Bafta».
Μόνος του έφτασε στην τελετή των βραβείων BAFTA ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, την Κυριακή το βράδυ, εξηγώντας ότι η Κέιτ λυπάται που δεν παρευρέθηκε λέγοντας: «Της αρέσουν τα Bafta».

Στη δίνη όλων αυτών των αναπάντεχων γεγονότων είναι ευκαιρία να θυμηθούμε τις πιο ξέγνοιαστες μέρες του πρίγκιπα Γουίλιαμ, όταν ακόμα σπούδαζε στο πανεπιστήμιο του St Andrews, στη Σκωτία, εκεί που γνώρισε άλλωστε και την Κέιτ.

Η Κέιτ Μίντλετον φοιτήτρια στο St Andrews. Εκεί σπούδασε και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.
Η Κέιτ Μίντλετον φοιτήτρια στο St Andrews. Εκεί σπούδασε και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. Photo: Getty/ Αρχείο

Λέγεται πως ο Γουίλιαμ ερωτεύτηκε την Κέιτ ακαριαία όταν κάποτε περπάτησε με ένα διάφανο φόρεμα στην πασαρέλα σε μια φιλανθρωπική επίδειξη μόδας όπου ο Γουίλιαμ καθόταν στην πρώτη σειρά. Λίγο καιρό αργότερα άρχισαν να βγαίνουν.

Ο ίδιος ο Γουίλιαμ είχε πει ότι ήταν φίλοι για περισσότερο από ένα χρόνο: «Περάσαμε χρόνο ο ένας με τον άλλον, γελάσαμε, διασκεδάσαμε και συνειδητοποιήσαμε ότι μοιραζόμαστε τα ίδια ενδιαφέροντα και περνούσαμε πολύ καλά».

Η πρώτη κοινή τους εμφάνιση έγινε τον Μάρτιο του 2004, όταν βρέθηκαν μαζί στο Κλόστερς για σκι.

Τα φοιτητικά χρόνια του Γουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ημέρες πριν από την άφιξή του στο πανεπιστήμιο Σεντ Αντριου, όπου σπούδασε ιστορία της τέχνης, όπως και η Κέιτ έδωσε μια και μοναδική συνέντευξη για την περίοδο ξεγνοιασιάς που άφηνε πίσω του και για το τι προσδοκούσε από τη ζωή του στο Πανεπιστήμιο.

 «Πέρασα πολύ όμορφα τον ελεύθερο χρόνο μου και θα ήθελα να είχα ακόμη λίγο στη διάθεσή μου. Το καλύτερο κομμάτι της, ωστόσο, ήταν αυτό που ήμουν στην Αγγλία και κυρίως ο μήνας στο αγρόκτημα (εννοούσε στην Κορνουάλη). Ηταν πριν προκύψει το πρόβλημα με τον αφθώδη πυρετό και γι’ αυτό νιώθω ιδιαίτερα αλληλέγγυος με τους κτηνοτρόφους. Στη φάρμα έκανα κάθε είδους δουλειά και σηκωνόμουν στις 4 το πρωί, αλλά εκείνο που πραγματικά ευχαριστήθηκα ήταν ότι δούλευα σαν ανειδίκευτος εργάτης, ένας ακόμη σαν όλους τους άλλους». Ο πρίγκιπας, που εργάστηκε στη φάρμα για ένα μήνα ανάμεσα σε ένα ταξίδι του στη Χιλή και μια τρίμηνη περιοδεία στην Αφρική, αμειβόταν με τον βασικό μισθό.

Στη φοιτητική εστία

Ο Γουίλιαμ προτίμησε να μην πάρει μέρος στην «εβδομάδα των πρωτοετών» στο Πανεπιστήμιο επειδή, όπως είπε, δεν ήθελε να διαταράξει τη ζωή των υπόλοιπων φοιτητών. «Εκτός αυτού, μάλλον θα κατέληγα σε κανένα χαντάκι και οι άνθρωποι που θα γνώριζα δεν θα γίνονταν φίλοι μου. Αλλωστε, προστέθηκε άλλη μια εβδομάδα διακοπών για μένα».

Τον πρώτο χρόνο της παραμονής του στο Πανεπιστήμιο, ο πρίγκιπας έμεινε στη φοιτητική εστία του Σεντ Αντριου. Δηλαδή, ένα δωμάτιο με μπάνιο και με στοιχειώδη εξοπλισμό.

Ωστόσο, παρά τη φήμη τού Πανεπιστημίου σαν ένα από αυτά όπου φοιτούν προνομιούχοι και προερχόμενοι από την ανώτερη τάξη, ο κατάφερε να αποκτήσει πολλούς νέους φίλους και από διαφορετική κοινωνική καταγωγή.

«Δεν επιλέγω τους φίλους μου ανάλογα με την καταγωγή τους ή το επάγγελμά τους, αλλά με τον χαρακτήρα τους και το αν ταιριάζουμε. Ελπίζω ότι στο Σεντ Αντριου θα γνωρίσω ανθρώπους που θα ταιριάζουν με μένα και δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή τους», είχε πει.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ στη φοιτητική εστία στο St Andrews (Photo by © Pool Photograph/Corbis/Corbis via Getty Images)
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ στη φοιτητική εστία στο St Andrews (Photo by © Pool Photograph/Corbis/Corbis via Getty Images)

«Αφήστε τον στην ησυχία του»

Ο Γουίλιαμ έχει εκφράσει την επιθυμία να μην τον προσφωνούν «η Αυτού Υψηλότης». Ο Στίβεν Λάμπορτ, ιδιαίτερος γραμματέας του πρίγκιπα Καρόλου, είχε δηλώσει πως «όλοι κατανοούμε πως η θέση του Γουίλιαμ δημιουργεί ένα δικαιολογημένα αυξημένο ενδιαφέρον για τη ζωή του, αλλά αυτό το ενδιαφέρον πρέπει να ισορροπήσει με το δικό του δικαίωμα στο απαράβατο της ιδιωτικής του ζωής. Και θα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί με τις ανεξέλεγκτες και ανακριβείς ιστορίες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΓΟΥΙΛΙΑΜ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ