Ο πρίγκιπας Ιωακείμ της Δανίας μίλησε για την απόφαση της μητέρας του, βασίλισσας Μαργαρίτας, να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους των παιδιών του και ήταν εμφανώς σοκαρισμένος. Η απόφαση της βασίλισσας προκάλεσε παράλληλα σοκ στη Δανία, όταν ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Η βασίλισσα της Δανίας αποφάσισε ότι τέσσερα εγγόνια της, ο πρίγκιπας Νικολάι, ο πρίγκιπας Φέλιξ, ο πρίγκιπας Ερρίκος και η πριγκίπισσα Αθηνά θα αναφέρονται ως κόμης και κόμισσα του Μονπεζάτ από τις αρχές του 2023.

Ο 53χρονος πρίγκιπας Ιωακείμ, ο δεύτερος γιος της Μαργαρίτας, μίλησε σε έναν δημοσιογράφο έξω από την πρεσβεία της Δανίας στο Παρίσι και εξέφρασε την έκπληξή του για την κίνηση αυτή. «Είμαστε όλοι πολύ λυπημένοι. Δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό να βλέπεις τα παιδιά σου να κακομεταχειρίζονται έτσι. Βρίσκονται σε μια κατάσταση που δεν καταλαβαίνουν».

πρίγκιπας Ιωακείμ

Ο βασιλικός οίκος είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο Ιωακείμ είχε ενημερωθεί για την απόφαση τον Μάιο, αλλά το αμφισβήτησε, λέγοντας: «Με ειδοποίησαν πέντε ημέρες πριν συμβεί. Τον Μάιο, μου παρουσιάστηκε ένα σχέδιο, το οποίο βασικά έλεγε ότι όταν τα παιδιά έκλεινε το καθένα τα 25, θα συνέβαινε. Η Αθηνά γίνεται 11 τον Ιανουάριο».

Στη συνέχεια, ο πρίγκιπας Ιωακείμ ρωτήθηκε πώς η απόφαση επηρέασε τη σχέση με τη μητέρα του, με τον ίδιο να δηλώνει: «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθώ άλλο». «Είναι μια σκέψη που την έχω εδώ και πολύ καιρό και νομίζω ότι θα είναι καλό για αυτούς στο μέλλον. Αυτός είναι ο λόγος», δήλωσε η βασίλισσα Μαργαρίτα.

photos: Getty Images/Ideal Image

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ