Ο πρίγκιπας Ιωακείμ της Δανίας μίλησε με τη μητέρα του, βασίλισσα Μαργαρίτα, μετά την απόφαση της μονάρχη να αλλάξει τους τίτλους των παιδιών του. Ο μικρότερος γιος της βασίλισσας συναντήθηκε με τη μητέρα του ενώ βρισκόταν στη Δανία και έγιναν αποκαλύψεις που αφορούν τη συνάντησή τους.

Η Διευθύντρια Επικοινωνιών του βασιλικού oίκου της Δανίας, Lene Balleby, είπε: «Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Ιωακείμ έχουν μιλήσει. Όπως έχει εκφράσει η ίδια η βασίλισσα, αυτή και ο πρίγκιπας Ιωακείμ θέλουν ηρεμία για να βρουν το δρόμο τους μέσα σε αυτήν την κατάσταση».

Ο πρίγκιπας Ιωακείμ φέρεται να έφυγε για το Παρίσι την Πέμπτη, όπου διαμένει με τη σύζυγό του πριγκίπισσα Μαίρη και τα δύο τους παιδιά, τον πρίγκιπα Χένρικ και πριγκίπισσα Αθηνά, ενώ είναι επίσης πατέρας των γιων του πρίγκιπα Νικολάι και του πρίγκιπα Φέλιξ, τους οποίους έχει αποκτήσει με την πρώην σύζυγό του Αλεξάνδρα.

βασίλισσα Μαργαρίτα

Σε μια προηγούμενη συνέντευξη, ο Ιωακείμ ρωτήθηκε αν η βασίλισσα είχε προσπαθήσει να μιλήσει μαζί τουμε εκείνον να απαντά: «Δυστυχώς όχι». Ο βασιλικός οίκος της Δανίας ανακοίνωσε στις 28 Σεπτεμβρίου ότι από το επόμενο έτος, οι τίτλοι Πρίγκιπας και Πριγκίπισσας θα «διακοπούν» και τα εγγόνια της και παιδιά του Ιωαεκίμ θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τους τίτλους του Κόμη και της Κοντέσας του Μονπεζάτ.

Ο Ιωακείμ, η πριγκίπισσα Μαίρη και η Αλεξάνδρα, μίλησαν όλοι μετά την ανακοίνωση του βασιλικού Οίκου, ενώ η βασίλισσα Μαργαρίτα είχε προβεί σε μια μακροσκελή ανακοίνωση μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την απόφασή της.

photos: Getty Images/Ideal Image

Βασίλισσα Μαργαρίτα: Σοκαρισμένος ο πρίγκιπας Νικολάι της Δανίας με την απόφαση της γιαγιάς του να του αφαιρέσει τον τίτλο

Πρίγκιπας Ιωακείμ: Η μητέρα του αφαιρεί τους τίτλους των παιδιών του κι εκείνος σπάει τη σιωπή του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ