Ο πρίγκιπας Κάρολος σε επιστολή του προς την Daily Mail, αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής αλλά και τον αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον. Ο ίδιος μάλιστα έκανε έκκληση, ώστε ο κάθε άνθρωπος να αλλάξει με την δράση του αυτή τη κατάσταση, προς το καλύτερο.

Ο ίδιος αναφέρθηκε εκτενώς και στην τραγική κατάσταση που έζησε η χώρα μας με τις καταστροφικές πυρκαγιές το προηγούμενο διάστημα. Οι δεσμοί του με την χώρα μας είναι ιδιαίτεροι, μιας και ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος γεννήθηκε στην Κέρκυρα.

Η ευαισθησία του πρίγκιπα σχετικά με τις καταστροφικές φωτιές, φάνηκε έμπρακτα όταν κατέθεσε χρήματα σε λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και όσα δήλωσε στην επιστολή του

Χάρη στους οικογενειακούς μου δεσμούς, πάντα ένιωθα μία ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα. Εκτός από τα συναρπαστικά τοπία, την ιστορία και την κουλτούρα της, ο πατέρας και ο παππούς μου γεννήθηκαν εκεί, για αυτό και συγκινήθηκα ιδιαίτερα όταν νωρίτερα μέσα στον χρόνο επισκέφθηκα τη χώρα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ανεξαρτησία της“, δήλωσε ο πρίγκιπας Κάρολος.

Στη συνέχεια μάλιστα τόνισε: “Είναι εφιαλτικό να βλέπω τον άλλοτε γαλάζιο ουρανό πάνω από την Πελοπόννησο, την Αττική και το νησί της Εύβοιας να γίνεται πορτοκαλί, καθώς χιλιόμετρα εκτάσεων δάσους και αγροτικής γης κατακάηκαν από τις πυρκαγιές, προκαλώντας τραγικές απώλειες ζωών, τραυματισμούς και την εκτεταμένη καταστροφή σπιτιών και βιοπορισμού τόσων πολλών ανθρώπων“.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΦΩΤΙΑ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ