Έναν νέο τίτλο έλαβε ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, καθώς ονομάστηκε προστάτης του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών του Εδιμβούργου, ακολουθώντας τα βήματα του αείμνηστου πατέρα του πρίγκιπα Φίλιππου. Ο Δούκας του Εδιμβούργου κράτησε τον τίτλο για 66 χρόνια αφού έλαβε για πρώτη φορά την τιμή το 1954.

Ο πρόεδρος του RCSEd, Μάικλ Γκρίφιν, είπε ότι είναι «προνόμιο» να καλωσορίζουμε τον Κάρολο, ο οποίος είναι γνωστός ως δούκας του Ρόθσεϊ στη Σκωτία, ως νέος προστάτης του, λέγοντας: «Είναι προνόμιο να καλωσορίσω τον Δούκα του Ρόθσεϊ προστάτη του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών του Εδιμβούργου».

πρίγκιπας Κάρολος

«Η σύμπραξη του Δούκα του Εδιμβούργου με τους Συντρόφους και τους αξιωματικούς στα εγκαίνια του κτιρίου ήταν εξαιρετική, και καθ’ όλη τη διάρκεια της αιγίδας του, η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το χειρουργικό επάγγελμα και την προαγωγή της περίθαλψης ασθενών. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Δούκα του Ρόθσεϊ», είπε.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα βρίσκονται στο Εδιμβούργο αυτή την εβδομάδα για να παρακολουθήσουν την Εβδομάδα του Holyrood, γνωστή ως Βασιλική Εβδομάδα, που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι.

Γιατί ο Πρίγκιπας Φίλιππος δεν ονομάστηκε ποτέ Βασιλιάς;

photo: Getty Images/Ideal Image

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ