Πρίγκιπας Νικόλαος Βασίλισσα Άννα Μαρία: Εκπροσώπησαν την Ελληνική Βασιλική Οικογένεια στην κηδεία του π. Πατρίκιου Καλεώδη 

Ο πρίγκιπας Νικόλαος και η βασίλισσα Άννα Μαρία παραβρέθηκαν στην κηδεία του Πατρίκιου Καλεώδη ο οποίος ήταν ο τελευταίος πρωθιερέας των Ανακτόρων και έχει συνδέσει το όνομα του με πολλές χαρές αλλά και λύπες της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας.

Η Εξόδιος Ακολουθίατελέστηκε χθες το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Πρίγκιπας Νικόλαος - Βασίλισσα Άννα Μαρία: Εκπροσώπησαν την Ελληνική Βασιλική Οικογένεια στην κηδεία του π. Πατρίκιου Καλεώδη 

Σε ηλικία 83 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Πατρίκιος Καλεώδης, τελευταίος πρωθιερέας των Ανακτόρων, βαθύτερος γνώστης του εκκλησιαστικού πρωτοκόλλου, το οποίο μελέτησε στο βάθος των αιώνων από τα πρώτα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Μια ζωή αφιερωμένη στην πίστη και στους βασιλείς

Ποιος ήταν ο κληρικός που, αν και άγνωστος στο ευρύ κοινό, βρέθηκε στο επίκεντρο της Εξοδίου Ακολουθίας του βασιλιά Κωνσταντίνου;

Ο ιερέας που απελάθηκε από την Τουρκία το 1963, έχοντας διατελέσει στενός συνεργάτης Πατριαρχών και Αρχιεπισκόπων. Στο διάβα των χρόνων, υπηρέτησε ως πνευματικός οδηγός βασιλέων, βασιλισσών, πριγκίπων και πριγκιπισσών, διατηρώντας παράλληλα μια διακριτική παρουσία.

Η βασίλισσα Αννα Μαρία δήλωσε στο Βήμα:

«Ηταν ένα στήριγμα για εμάς. Αλλά και ένας πνευματικός άνθρωπος με ιδιαίτερη ευγένεια και ταπεινότητα. Μια αστείρευτη πηγή ενέργειας η οποία απέδωσε ένα σημαντικό έργο, μέρος του οποίου είναι η αναγέννηση της εκκλησιάς της Αλβανίας. Ήταν πάντα μέρος της ζωής της οικογένειας μας και ο σύζυγος μου έτρεφε ειλικρινή σεβασμό στο πρόσωπο του. Για εμάς υπήρξε πρότυπο και Άγια Δύναμη και πάντα θα αισθανόμαστε την παρουσία του στις ζωές μας».

Ο πρίγκιπας Παύλος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram: «Ένας Άγιος άνθρωπος, ένας πραγματικός ιερέας, ο Πατρίκιος Καλεώδης έφυγε από κοντά μας. Η οικογένειά μου κι εγώ προσωπικά τον αποχαιρετούμε με απόλυτο σεβασμό και βαθιά ευγνωμοσύνη»

Πηγή φωτογραφιών: ekklisiaonline

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ