Πρίγκιπας Παύλος: Απολαμβάνει αξιόλογες οικογενειακές συνδέσεις με δύο βασιλικούς οίκους της Ευρώπης

Ο πρίγκιπας Παύλος , γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου’ και της βασίλισσας Άννας Μαρίας, γεννήθηκε στα Ανάκτορα Τατοΐου στις 20 Μαΐου 1967 και σήμερα γίνεται 57 ετών.

Διατηρεί και τον τίτλο του πρίγκιπας της Δανίας, αλλά δεν βρίσκεται στη σειρά διαδοχής του δανικού Θρόνου.

Πρίγκιπας Παύλος
Πρίγκιπας Παύλος: Με τον πατέρα του βασιλιά Κωνσταντίνο, την αδερφή του πριγκίπισσα Θεοδώρα και τον τότε πρόεδρο της Κύπρου, Μακάριο – Πηγή: GettyImages

Ο Πρίγκιπας Παύλος, όντας γιος του βασιλιά Κωνσταντίνου και της βασίλισσας Άννας Μαρίας, απολαμβάνει αξιόλογες οικογενειακές συνδέσεις με δύο βασιλικούς οίκους.

Από την πλευρά της μητέρας του:

  • Είναι ανιψιός της τέως βασίλισσας Μαργαρίτας Β΄ της Δανίας και ξάδερφος του νυν βασιλιά Φρειδερίκου. Η βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄ βασίλεψε στη Δανία από το 1972 έως πρόσφατα, όντας η μακροβιότερη μονάρχης στην Ευρωπαϊκή ιστορία.

Από την πλευρά του πατέρα του:

  • Είναι ανιψιός της επίτιμης βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας και ξάδερφος του νυν βασιλιά Φελίπε. Η βασίλισσα Σοφία υπήρξε σύζυγος του Βασιλιά Χουάν Κάρλος της Ισπανίας.
Με τα ξαδέρφια του, Φελίπε βασιλιά της Ισπανίας και Φρειδερίκο, βασιλιά της Δανίας

Αυτές οι οικογενειακές σχέσεις φέρνουν τον Πρίγκιπα Παύλο Β’ σε στενή επαφή με δύο από τους πιο σημαντικούς βασιλικούς οίκους της Ευρώπης, ενισχύοντας το δικό του προφίλ και την επιρροή του.

Πρίγκιπας Παύλος: Απολαμβάνει αξιόλογες οικογενειακές συνδέσεις με δύο βασιλικούς οίκους της Ευρώπης

Πρώτα Χρόνια και Εκπαίδευση:

  • Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, φοιτώντας στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών.
  • Συνέχισε τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποφοιτώντας από το Πανεπιστήμιο Georgetown με πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις.
  • Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό Ξηράς και στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό.


Οικογένεια:

  • Το 1995 παντρεύτηκε την Marie-Chantal Miller, Αμερικανίδα κληρονόμο και σχεδιάστρια μόδας.
  • Έχουν πέντε παιδιά: την Ολυμπία, τον Κωνσταντίνο-Αλέξιο, τον Αχιλλέα-Ανδρέα, τον Οδυσσέα-Κίμωνα και τον Αριστείδη-Σταύρο.

Δραστηριότητες:

  • Είναι ενεργός φιλάνθρωπος, υποστηρίζοντας διάφορους οργανισμούς που εστιάζουν στην εκπαίδευση, την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική φροντίδα.
  • Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από διάφορες χώρες για το φιλανθρωπικό του έργο.
  • Διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, προωθεί εθνικά θέματα της χώρας στο εξωτερικό και συμβάλει στην προώθηση της Ελληνικής κληρονομιάς και κουλτούρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΠΑΥΛΟΣ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ