Το τριπλό μαργαριταρένιο περιδέραιο ήταν ίσως το πιο αγαπημένο κόσμημα της βασίλισσας Ελισάβετ, που όπως είναι γνωστό διέθετε μία συλλογή με κοσμήματα αμύθητης αξίας και μοναδικής ιστορικής σημασίας.

Το συγκεκριμένο κόσμημα ήταν και ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας για την αείμνηστη μονάρχη ενώ είχε κυκλοφορήσει ως φήμη ότι θα τη συνόδευε στην τελευταία της κατοικία. Κάτι που ίσως δεν ισχύει. Γιατί με ένα ολόιδιο κόσμημα εμφανίστηκε η πριγκίπισσα Άννα στο πάρτι που δόθηκε στους κήπους του Μπάκιχγαμ. Η αδερφή του βασιλιά Καρόλου πραγματοποίησε μία ιδιαίτερα κομψή εμφάνιση επιλέγοντας ένα μπεζ coat dress με καφέ κεντήματα. Το σύνολό της ολοκλήρωσε με μπεζ γάντια, μία κρεμ τσάντα με χρυσές λεπτομέρειες, ίδιας απόχρωσης γόβες και ένα εντυπωσιακό καπέλο με φτερά. Φόρεσε ένα ζευγάρι εντυπωσιακά χρυσά σκουλαρίκια με πέρλες και το συγκεκριμένο περιδέραιο.

Πριγκίπισσα Άννα, Getty Images

Οι πλήροφορίες αναφέρουν ότι το πρώτο κόσμημα της Ελισάβετ για το λαιμό ήταν μία χρυσή αλυσίδα από τον πατέρα της βασιλιά Γεώργιο ΣΤ. Σε κάθε της γενέθλια της χάριζε και από δύο μαργαριτάρια. Με το πέρασμα των ετών δημιούργησε το τριπλό μαργαριταρένιο κολιέ που της θύμιζε την υπέροχη σχέση με τον πατέρα της που έφυγε από τη ζωή το 1952. Όσο για την αξία του, εκτιμάται πως η κάθε σειρά αγγίζει τις 75.000, 100.000 και 250.000 λίρες αντίστοιχα.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά ότι πρόκειται για το κόσμημα της μητέρας της ή για ένα παρόμοιο. Πολύ πιθανόν όμως να το κληρονόμησε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΝΝΑ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ