Πριγκίπισσα ΒεατρίκηΠριγκίπισσα Ευγενία: Το πάρτι στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ και τα νέα τους βασιλικά καθήκοντα

Υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με το εάν η πριγκίπισσα Βεατρίκη και η πριγκίπισσα Ευγενία θα μπορούσαν να αναλάβουν επίσημα βασιλικά καθήκοντα αφού υποστήριξαν τον Πρίγκιπα της Ουαλίας με τον Peter Phillips και τη Zara Tindall στο πάρτι στον κήπο του Μπάκιγχαμ την περασμένη εβδομάδα.

Πριγκίπισσα Βεατρίκη - Πριγκίπισσα Ευγενία: Το πάρτι στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ και τα νέα τους βασιλικά καθήκοντα

Τα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας κλήθηκαν να βοηθήσουν λόγω των «μοναδικών συνθηκών» που αντιμετωπίζει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, καθώς η σύζυγός του, η Πριγκίπισσα Κέιτ, συνεχίζει να επικεντρώνεται στην ανάρρωσή της από τον καρκίνο.

Δεν ήταν αυτή η πρώτη κοινή εμφάνιση για τα ξαδέρφια, τα οποία παρευρίσκονταν τακτικά σε αντίστοιχα πάρτι όλα αυτά τα χρόνια. Η πριγκίπισσα Βεατρίκη, 35, και η 34χρονη πριγκίπισσα Ευγενία συνόδευαν περιστασιακά τη βασίλισσα Ελισάβετ σε δημόσιες εμφανίσεις της και λοιπά καθήκοντα, όπως η ετήσια Maundy Service.

Ωστόσο, οι αδερφές του Γιορκ ήταν εμφανώς πιο παρούσες στα πράγματα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ένας βασιλικός γνώστης λέει στο HELLO! : «Είναι πιο κοντά από ό,τι μπορεί να είναι πολλά ξαδέρφια – έχουν αυτή τη μοναδική κοινή εμπειρία και την ασυνήθιστη ζωή που κάνουν όλοι.

Πρόκειται για έναν θεσμό στον οποίο ανήκουν όλοι, ίσως με ελαφρώς διαφορετικούς τρόπους ως προς τον τρόπο που τον υπηρετούν, αλλά όλοι πιστεύουν σε αυτόν και το μέλλον του και θέλουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να το υποστηρίξουν».

Όταν ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ ανακοίνωσαν το 2020 ότι ήθελαν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή έξω από τη μοναρχία, η Ελισάβετ II ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούσαν να είναι μισοί μέσα, μισοί έξω. Κατά συνέπεια, είναι αρκετά απίθανο η πριγκίπισσα Βεατρίκη και η αδερφή της, πριγκίπισσα Ευγενία, να αναλάβουν επίσημα καθήκοντα χωρίς αναθεώρηση αυτής της στάσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν λαμβάνουν δημόσια χρηματοδότηση για τις δραστηριότητές τους ή την ασφάλειά τους, σύμφωνα με άλλους – ακόμη και κατώτερους – εργαζόμενους βασιλικούς. Όμως, περιέργως, φαίνεται ότι οι αδερφές έλαβαν το πράσινο φως για να κάνουν περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις φέτος, με την πριγκίπισσα Βεατρίκη να δίνει μάλιστα την πρώτη της ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη στις 7 Μαΐου.

«Είχαν πάντα μια αίσθηση χρέους και καθήκοντος, πιθανότατα κληρονομιά από τη γιαγιά τους. Και έδειξαν ότι μπορούν να τους εμπιστευτούν στο προσκήνιο και νομίζω ότι αυτό εκτιμάται» λέει στο HELLO! κοντινή πηγή τους.

«Η βασιλική οικογένεια αναγνωρίζει ότι είναι πολύ γοητευτικές, αρκετά ευσυνείδητες νεαρές γυναίκες που είναι πολύ άνετες και καλές σε καταστάσεις όπου συναντούν το κοινό και όταν κάνουν το φιλανθρωπικό τους έργο. Όποτε το έχουν κάνει στο παρελθόν, στην πραγματικότητα δεν έχουν κάνει λάθος».

Ενώ κατέληξε: «Οι πριγκίπισσες συνεχίζουν αθόρυβα να υποστηρίζουν όλες αυτές τις φιλανθρωπικές οργανώσεις εδώ και αρκετό καιρό. Αλλά έχουν επίσης ζωή έξω από τη βασιλική οικογένεια. Έχουν οικογένειες, έχουν δουλειές. Δεν είμαι σίγουρος αν θα ήθελαν να έρθουν ολοκληρωτικά στο προσκήνιο και να εργάζονται πλήρως ως μέλη της βασιλικής οικογένειας».

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΒΕΑΤΡΙΚΗ, , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ