Το δαχτυλίδι αρραβώνων της Πριγκίπισσας Diana μετράει αμέτρητες αντιγραφές, όμως το αληθινό κόσμημα, ανήκει στη Δούκισσα του Cambridge, μετά την πρόταση γάμου του Πρίγκιπα William, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Κένυα του 2010. Τι έβρισκε όμως η Diana, τόσο γοητευτικό στο συγκεκριμένο δαχτυλίδι;

H σειρά του Netflix, The Crown, αναπαριστά την ημέρα που η πριγκίπισσα Diana καλέστηκε από την βασίλισσα Ελισάβετ και μητέρα του μετέπειτα συζύγου της πρίγκιπα Charles, να διαλέξει το περιβόητο δαχτυλίδι αρραβώνων της, το οποίο και όπως αποδείχθηκε όχι μόνο ταίριαζε στα υπέροχα μάτια της, αλλά της θύμιζε και το δαχτυλίδι με το οποίο αρραβωνιάστηκε και η μητέρα της, Frances Shand Kydd.

Diana δαχτυλίδι

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς, η Βασίλισσα Ελισάβετ, παρουσιάζει μια σειρά από πετράδια για να διαλέξει η Diana, τα περισσότερα από τα οποία αποτελούν οικογενειακά κειμήλια, μετά την πολυαναμενόμενη πρόταση γάμου στην ίδια από τον πρίγκιπα Charles.

Προς έκπληξη όλων, η Diana απέφυγε τα δαχτυλίδια που αποτελούσαν κειμήλια της βασιλικής οικογένειας και επέλεξε εκείνο με το ζαφείρι, ένα δαχτυλίδι του οίκου Gerrard & Co’s London Jewellers, που θα μπορούσε να έχει αγοραστεί από τον καθένα.

Catherine Middleton δαχτυλίδι Diana

Το συγκεκριμένο δαχτυλίδι πλέον, βρίσκεται στο χέρι της Catherine Middleton.

 

Απευθυνόμενη στην αμφιλεγόμενη επιλογή της Diana, η βασίλισσα την ρώτησε: “Και σου αρέσει το συγκεκριμένο επειδή…;”
Με την Diana να απαντά: “Επειδή μου θυμίζει το δαχτυλίδι αρραβώνων της μητέρας μου, και ταιριάζει με τα μάτια μου.”

Και πράγματι, το υπέροχο δαχτυλίδι με το ζαφείρι των 12 καρατίων, αντικατόπτριζε εκπληκτικά τα μπλε μάτια της Diana, ενώ η ίδια για το επίσημο πορτραίτο του αρραβώνα της με τον πρίγκιπα Charles που και θα φορούσε για πρώτη φορά το δαχτυλίδι, επέλεξε ένα απόλυτα ταιριαστό μπλε ταγέρ.

Diana και Charles

Μπορεί η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Charles να ήλπιζαν πως η Diana θα επέλεγε ένα δαχτυλίδι από εκείνα που ήταν οικογενειακά κειμήλια, εκείνο που διάλεξε η ίδια ήταν εξίσου ξεχωριστό.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της βασιλικής συλλογής κοσμημάτων του παλατιού, το συγκεκριμένο δαχτυλίδι κόστιζε 28,500 λίρες και του οποίου η αξία σήμερα ανέρχεται στις 123,000 λίρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ