Πριγκίπισσα Κέιτ: Η χειρονομία αλληλεγγύης με καρκινοπαθείς

Η πριγκίπισσα Κέιτ δώρισε μερικά από τα μαλλιά της το 2018 σε έναν οργανισμό που προσφέρει δωρεάν περούκες σε παιδιά που υποβάλλονται σε θεραπεία για τον καρκίνο.

«Η δουλειά μου πάντα μου έφερνε βαθιά χαρά και ελπίζω να επιστρέψω όταν μπορέσω», είπε η Κέιτ Μίντλετον στις 22 Μαρτίου, όταν ανακοίνωσε στον κόσμο ότι πάσχει από καρκίνο. 

Το θεσμικό της έργο, επικεντρωμένο ιδιαίτερα στην ευημερία των παιδιών στην πρώιμη παιδική ηλικία, την οδήγησε να κάνει μια όμορφη χειρονομία αλληλεγγύης πριν από έξι χρόνια με την ομάδα νεαρών ογκολογικών ασθενών και η οποία πλέον αποκτά πλήρες νόημα και καταδεικνύει πόσο εμπλεκόμενη ήταν πάντα και συμμετείχε στη μάχη κατά του καρκίνου.

Η πριγκίπισσα Κέιτ έκανε τα μακριά, περιποιημένα μαλλιά της ένα από τα χαρακτηριστικά της, αλλά δεν την πείραξε να δωρίσει μερικά απο αυτά στο The Little Princess Trust το 2018. 

Πριγκίπισσα Κέιτ: Η χειρονομία αλληλεγγύης με καρκινοπαθείς
Πριγκίπισσα Κέιτ: Η χειρονομία αλληλεγγύης με καρκινοπαθείς

Αυτή η οργάνωση δέχεται δωρεές μαλλιών για να φτιάξει παιδικές περούκες. Ο Joey Wheeler, κομμωτής της συζύγου του πρίγκιπα Γουίλιαμ, της πρότεινε να αλλάξει λουκ μια μέρα και τότε αποφάσισε να εκμεταλλευτεί αυτά τα μαλλιά και να δώσει περίπου 17 εκατοστά που στάλθηκαν ανώνυμα σε αυτόν τον οργανισμό, σύμφωνα με την Sunday Express. 

Πριγκίπισσα Κέιτ: Η χειρονομία αλληλεγγύης με καρκινοπαθείς

Η Κέιτ Μίντλετον δεν είναι το πρώτο γνωστό πρόσωπο που έκοψε τα μαλλιά της για φιλανθρωπικό σκοπό. Ο Χάρι Στάιλς έκοψε κυριολεκτικά την αλογοουρά του για να τη δώσει στην οντότητα, σε μια χειρονομία που έγινε viral.

Το The Little Princess Trust ιδρύθηκε το 2006 από τους γονείς της Hannah Tarplee, η οποία πέθανε σε ηλικία πέντε ετών από όγκο. Έλαβε χημειοθεραπεία και σύμφωνα με την ένωση «η απώλεια των μαλλιών της ήταν τραυματική για τη Χάνα, αλλά η εύρεση ποιοτικών περουκών για παιδιά ήταν δύσκολη και μόνο μετά από μακρά αναζήτηση βρέθηκε μια εταιρεία που τις κατασκεύαζε». 

Αν και δεν χάνουν τα μαλλιά τους όλοι οι καρκινοπαθείς, πολλοί που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία μπορεί να εμφανίσουν απώλεια μαλλιών δύο έως τέσσερις εβδομάδες μετά την πρώτη θεραπεία. 

Αυτές οι θεραπείες χρησιμοποιούν ισχυρούς παράγοντες που επιτίθενται στα ταχέως αναπτυσσόμενα καρκινικά κύτταρα, τα οποία μπορούν επίσης να βλάψουν άλλα κύτταρα, όπως αυτά στις ρίζες των μαλλιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΕΙΤ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ