Πριγκίπισσα Κέιτ: Η Σάρα Φέργκιουσον δηλώνει πως είναι «γεμάτη θαυμασμό για τον τρόπο που μίλησε δημόσια για τη διάγνωσή της»

Η πρώην νύφη του βασιλιά Καρόλου, επαινεί την πριγκίπισσα της Ουαλίας για τη διαχείριση του ζητήματος της υγείας της σε δημόσιο επίπεδο, μέσα από μια πολύ συγκινητική ανάρτηση.

Πριγκίπισσα Κέιτ: Η Σάρα Φέργκιουσον δηλώνει πως είναι «γεμάτη θαυμασμό για τον τρόπο που μίλησε δημόσια για τη διάγνωσή της»
Σάρα Φέργκιουσον: Στο πλευρό της πριγκίπισσας Κέιτ

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας αποκάλυψε σε ένα συγκινητικό βίντεο την περασμένη Παρασκευή ότι ξεκίνησε προληπτική χημειοθεραπεία μετά τη διάγνωση καρκίνου.

Σε μια προσωπική ανάρτηση στο Instagram , η Δούκισσα του Γιορκ, η οποία διαγνώστηκε με κακοήθη μελάνωμα τον Ιανουάριο, είπε: «Όλες οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με την πριγκίπισσα της Ουαλίας καθώς ξεκινά τη θεραπεία της. Ξέρω ότι θα περιβάλλεται από την αγάπη της οικογένειάς της και όλοι προσεύχονται για το καλύτερο αποτέλεσμα».

«Ως κάποιος που έχει αντιμετωπίσει τις δικές του μάχες με τον καρκίνο τους τελευταίους μήνες, είμαι γεμάτος θαυμασμό για τον τρόπο που μίλησε δημόσια για τη διάγνωσή της και ξέρω ότι θα κάνει τεράστιο καλό στην ευαισθητοποίηση. Ελπίζω ότι θα της δοθεί τώρα ο χρόνος, ο χώρος και η ιδιωτικότητα για να θεραπεύσουμε».

Η Σάρα, 64 ετών, ανακοίνωσε μια ιατρική διαδικασία στις αρχές του 2024, όταν αποκάλυψε τη διάγνωση κακοήθους μελανώματος , μιας μορφής καρκίνου του δέρματος.

Διεγνώσθη δύο φορές με καρκίνο μέσα σε έναν χρόνο

Ήταν η δεύτερη διάγνωσή της με καρκίνο μέσα σε ένα χρόνο, αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το καλοκαίρι που την οδήγησε σε μαστεκτομή και στη συνέχεια επανορθωτική επέμβαση.

Είχε ανακαλύψει μια πρώιμη μορφή καρκίνου του μαστού κατά τη διάρκεια μιας συνήθους μαστογραφίας.

Η Δούκισσα έχει προσπαθήσει με τις εμφανίσεις της και τις τοποθετήσεις της να τονίσει τη σημασία της εξέτασης για καρκίνο.

«Η εμπειρία μου υπογραμμίζει τη ζωτική σημασία του να ελέγχεσαι όταν σε καλούν»

Είπε: «Σχεδόν έχασα το ραντεβού της προβολής που μου έσωσε τη ζωή. Δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω ένα ταξίδι στο Λονδίνο μια ζεστή μέρα αυτό το καλοκαίρι και μόνο η επιμονή της αδερφής μου Τζέιν που πήγα, με έπεισε».

«Ο καρκίνος μου ήταν εντελώς απαλλαγμένος από συμπτώματα – δεν βρήκα ποτέ ένα εξόγκωμα και δεν ένιωσα άρρωστος. Η εμπειρία μου υπογραμμίζει τη ζωτική σημασία του να ελέγχεσαι όταν σε καλούν», καταλήγει η δούκισσα.

Μιλούν για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΕΙΤ, , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ