Η πριγκίπισσα Βεατρίκη σε μια προσπάθειά της να αλλάξει τη νοοτροπία σχετικά με τα άτομα με δυσλεξία και να ευαισθητοποιήσει πάνω στο πρόβλημα αυτό, μίλησε σε ένα βίντεο προκειμένου να βοηθήσει το έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Made By Dyslexia».

«Ο λόγος που είμαι τόσο παθιασμένη με τη δυσλεξία είναι επειδή και εγώ η ίδια είμαι δυσλεκτική. Εγώ ήμουν πολύ τυχερή – πήγα σε ένα σχολείο που ήταν πολύ διαπαιδαγωγικό και πολύ υποστηρικτικό. Αλλά θα περιέγραφα την πραγματική καθημερινή πλευρά της μάθησης ως ιδιαίτερα απαιτητική» ανέφερε η μεγαλύτερη κόρη της Σάρα Φέργκιουσον.

Η πριγκίπισσα μάλιστα αναφέρθηκε και στο πως τα διαφορετικά βιβλία που σχετίζονται με τα επίπεδα ανάγνωσης την έκαναν να αμφισβητήσει τις ικανότητές της όταν σύγκρινε τον εαυτό της με τους φίλους της.

Η Βεατρίκη ανέφερε ότι αυτές οι στιγμές στην τάξη μπορεί να είναι «πολύ καθοριστικές». «Είναι μαθήματα που κουβαλάς μαζί σου. Και είναι μαθήματα που φτιάχνουν αυτό που είσαι πραγματικά» είπε.

Η πριγκίπισσα είπε ότι είναι καιρός πλέον να αντιληφθούμε πραγματικά τη μάθηση βάσει δεξιοτήτων και να συζητήσουμε τις δυνατότητες της τεχνολογικής μάθησης και πώς αυτή μπορεί να βοηθήσει όλους τους μαθητές.

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα δυνατά σημεία που έχουμε ως δυσλεκτικοί, βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Η δυσλεξία με επηρεάζει πραγματικά μέρα με τη μέρα. Αναπτύσσεται καθώς αναπτύσσεστε, μεγαλώνει. Είναι μέρος σας, είναι μέρος του πώς αναπτύσσεται ο εγκέφαλός σας. Δεν είναι κάτι που πάει λάθος με εσάς. Είναι ένα μεγάλο μέρος του πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός σας και ο εγκέφαλος όλων λειτουργεί απίστευτα διαφορετικά» κατέληξε η πριγκίπισσα.

Ο σεφ Τζέιμι Όλιβερ, η ηθοποιός Κίρα Νάιτλι και ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» Ορλάντο Μπλουμ έχουν επίσης συμμετάσχει σε βίντεο για το «Made With Dyslexia» και διηγούνται τις εμπειρίες τους από τη συγκεκριμένη μαθησιακή δυσκολία.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ