Ο πριγκιπας Νικολάι και η η πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας έσπασαν τη σιωπή της δύο ημέρες αφότου η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας έκανε την ανακοίνωση ότι από τον ερχόμενο Ιανουάριο τα παιδιά του γιου της, πρίγκιπα Ιωακείμ, θα χάσουν τους βασιλικούς τους τίτλους.

Ο πρίγκιπας Νικολάι, γιος του πρίγκιπα Ιωακείμ και εγγονός της Μαργαρίτας, που θα χάσει τον τίτλο του τον επόμενο χρόνο, εξέφρασε τη λύπη του για την κίνηση της γιαγιάς του. «Όλη μου η οικογένεια και εγώ είμαστε φυσικά πολύ λυπημένοι. Είμαστε, όπως δήλωσαν και οι γονείς μου, σοκαρισμένοι με αυτή την απόφαση και με το πόσο γρήγορα συνέβη. Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να συμβεί με αυτόν τον τρόπο», είπε ο 23χρονος στο Ekstrabladet.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς αυτή η απόφαση έχει επηρεάσει τη σχέση του με τη γιαγιά του, είπε: «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφερθώ σε αυτό». Ο πρίγκιπας Νικολάι επιβεβαίωσε επίσης ότι γνώριζε για τα σχέδια πριν δημοσιοποιηθούν.

Η Μαίρη και ο πρίγκιπας Φρειδερίκος, από την άλλη, έχουν τέσσερα παιδιά, τον μελλοντικό διάδοχο πρίγκιπα Κρίστιαν, την πριγκίπισσα Ισαβέλλα και τα δίδυμα πριγκίπισσα Ζοζεφίνα και πρίγκιπα Βικέντιο.

Η πριγκίπισσα Μαίρη, βρέθηκε στα εγκαίνια του έκτου Διεθνούς Συνεδρίου Νεολαίας «Re-Imagine Youth Mental Health» και ρωτήθηκε από τα ΜΜΕ για το θέμα.

«Μπορώ να καταλάβω ότι είναι μια δύσκολη απόφαση. Η αλλαγή μπορεί να είναι δύσκολη και μπορεί πραγματικά να βλάψει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η απόφαση δεν είναι η σωστή. Θα δούμε και για τους τίτλους των παιδιών μας όταν έρθει η ώρα», σχολίασε η πριγκίπισσα Μαίρη.

Παράλληλα, συμπλήρωσε: «Δεν ξέρουμε πώς θα μοιάζει ο βασιλικός οίκος στην εποχή του γιου μας, Κρίστιαν, ή πότε θα αρχίσει να πλησιάζει η εποχή του Κρίστιαν».

Νικολάι της Δανίας: Ο πρίγκιπας που έγινε top model

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ