Η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα ολοκληρώθηκε και όλος ο πλανήτης παρακολούθησε το ιστορικό γεγονός, ενώ 2.300 άτομα έδωσαν το «παρών».

Ο νέος βασιλιάς και η βασίλισσα εμφανίστηκαν στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ γύρω στις 14.25 και μαζί τους μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Εκεί ήταν επίσης ο Δούκας και η Δούκισσα του Εδιμβούργου και τα παιδιά τους, καθώς και η πριγκίπισσα Άννα. Ωστόσο, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Χάρι! Η απόφαση της Καμίλα να χρησιμοποιήσει το στέμμα της βασίλισσας Μαρίας αποτελεί την πρώτη φορά που το στέμμα μιας βασίλισσας ανακυκλώνεται.

Η στέψη του έσπασε ακόμα μια παράδοση 100 χρόνων καθώς είναι η πρώτη που πραγματοποιείται Σάββατο. Η τελετή ξεκίνησε με την πομπή, όπου ο Κάρολος και η Καμίλα έφτασαν στο Αβαείο του Γουέστμινστερ από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ενώ κατά τη διάρκεια της τελετής κάθισε στην καρέκλα του βασιλιά Εδουάρδου και ο αρχιεσπίσκοποπος τον έχρισε βασιλιά και η χορωδία έψαλε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάπου επίσημα το budget της στέψης αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, το Σαββατοκύριακο της στέψης του νέου μονάρχη θα κοστίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο περίπου 100 εκατομμύρια λίρες.

Το κόστος της στέψης θα καλυφθεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή έχει χαρακτηριστεί ως κρατική εκδήλωση.

photos: Getty Images/Ideal Image & royal family insta accounts

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ, , , , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ