Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα των Βέλγων ξεκίνησαν τη δεύτερη ημέρα της Επίσημης Επίσκεψης τους στην Ελλάδα και βρέθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης, με τη Βασίλισσα Ματθίλδη να εντυπωσιάζει με την ενδυματολογική επιλογή της.

Η ημέρα τους ξεκίνησε με επίσκεψη στο Κέντρο ADAMA, Κέντρο Ένταξης προσφύγων, κατά την οποία το Βασιλικό ζεύγος συνοδευόταν από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη καθώς και από την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σοφία Βούλτεψη. Το κέντρο ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Caritas International – δύο εταίρων που λαμβάνουν σημαντική βοήθεια από το Βέλγιο – και βοηθά πρόσφυγες σε ζητήματα ανεύρεσης στέγασης, εργασίας, κοινωνικής προστασίας και νομικής αρωγής. Οι Βασιλείς και η βελγική αντιπροσωπεία είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την διοίκηση του Κέντρου καθώς και με πρόσφυγες.

Βασιλικό ζεύγος του Βελγίου: Βασίλισσα Ματθίλδη-Βασιλιάς Φίλιππος και Νίκος ΣταμπολίδηςΣτη συνέχεια, η αντιπροσωπεία κατευθύνθηκε προς το Σούνιο, όπου πραγματοποιήθηκε μια σύντομη επίσκεψη στον Ναό του Ποσειδώνα, ενώ έγινε συζήτηση με Βέλγους και Έλληνες ερευνητές σχετικά με τις νέες τεχνολογίες στον τομέα της αρχαιολογίας και της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ακολούθηεσε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Θορικού, που αποτελεί τη μία εκ των τριών ανασκαφών της Βελγικής Σχολής Αρχαιολογίας στην Ελλάδα – με την οποία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη εκτός της Αθήνας.

Οι Βασιλείς πραγματοποίησαν μια ιδιωτική επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θαύμασαν το πλήθος καλλιτεχνικών θησαυρών που έχουν βρεθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Στη συνέχεια, εκ μέρους του Βασιλιά και της Βασίλισσας, θα διοργανωθεί συναυλία από το κουαρτέτο εγχόρδων της Εθνικής Ορχήστρας του Βελγίου προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και θα ακολουθήσει δεξίωση, ενώ η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον μοναδικό εκθεσιακό χώρο της ζωφόρου του Παρθενώνα. 

Με μια εντυπωσιακή τουαλέτα σε ροζ χρώμα, με κεντήματα
Βασίλισσα Ματθίλδη
Κατερίνα Σακελλαροπούλου

photos: Νdp

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΑΤΘΙΛΔΗ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ