Τατιάνα Μπλάτνικ: «Ένιωθα σαν να πνίγομαι, δεν μπορούσα να αναπνεύσω και συνέχεια λαχανιαζα για αέρα»

Η Τατιάνα Μπλάτνικ είναι μια δυναμική γυναίκα που δεν φοβάται να μιλήσει για θέματα ταμπού. Η σύζυγος του πρίγκιπα Νικόλαου αυτή τη φορά μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram μίλησε για τις κρίσεις πανικού που βίωνε και πως τις αντιμετώπισε.

Τατιάνα Μπλάτνικ: «Ένιωθα σαν να πνίγομαι, δεν μπορούσα να αναπνεύσω και συνέχεια λαχανιαζα για αέρα»
Τατιάνα Μπλάτνικ: «Ένιωθα σαν να πνίγομαι, δεν μπορούσα να αναπνεύσω και συνέχεια λαχανιαζα για αέρα»

Ανέβασε μια φωτογραφία της στην οποία την βλέπουμε χαλαρή σε ένα δάσος να απολαμβάνει τις θεραπευτικές ιδιότητες του ήλιου και να αναπνέει καθαρό αέρα, την οποία συνόδευσε με μια μακροσκελή λεζάντα στην οποία εξηγεί πως αντιμετώπισε τις κρίσεις πανικού

«Απρίλιος: Μήνας Ενημέρωσης για το Άγχος

Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, το άγχος δεν φαίνεται ούτε ακούγεται, απλά το νιώθουμε.

Το άγχος με οδήγησε να δοκιμάσω διάφορες μεθόδους για να το διαχειριστώ – άσκηση, διαλογισμό, συζήτηση, ξεκούραση, γραφή ημερολογίου.

Πρόσφατα όμως, μέσα σε μια κρίση πανικού, ανακάλυψα ξανά τη σημασία των βασικών και πόσο σημαντικό είναι να δουλέψω την αναπνοή μου.

Δεν είχα ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Ένιωθα σαν να πνίγομαι, δεν μπορούσα να αναπνεύσω και συνέχεια λαχάνιαζα για αέρα. Ακόμα και όταν γράφω για εκείνη τη στιγμή, σφίγγει ο λαιμός μου.

Μοιράζομαι αυτή την εμπειρία με όσους ταλαιπωρούνται από άγχος, στρες και πιθανώς κρίσεις πανικού, ώστε να γνωρίζουν ότι υπάρχουν στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση και στην πρόληψή τους. 

Και θα προσπαθήσω, με όλους εσάς δίπλα μου, να μάθω περισσότερα και να εξασκηθώ περισσότερο, γιατί νιώθω ευλογημένη που έχω μια κοινότητα σαν τη δική σας για να μοιραστώ τις εμπειρίες μου. Για όσους φοβούνται να μιλήσουν για αυτό – παρακαλώ, μιλήστε πριν γίνει χρόνιο.

Το μάθημα που πήρα είναι: Αναπνεύστε. Αν δεν εστίαζα στην αναπνοή μου κατά τη διάρκεια της κρίσης πανικού, δεν θα μπορούσα να τη σταματήσω. Το λαχάνιασμα θα ξεκινούσε πάλι. Ήταν το πιο τρομακτικό συναίσθημα να νιώθεις τόσο εκτός ελέγχου.

Έτσι, σήμερα, 1 Απριλίου, ξεκινάω το ταξίδι μου με το @the_breath_space (μπορείτε να συμμετέχετε στο insta live κάθε Δευτέρα στις 10:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας) για να μάθω περισσότερα για τον έλεγχο της αναπνοής μου και τη ρύθμιση του νευρικού μου συστήματος.

Μοιράζομαι αυτή τη στιγμή εδώ επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι υποφέρουν σιωπηλά λόγω ντροπής και στίγματος. Είχα πει στον εαυτό μου ότι αυτό θα ήταν το έτος που θα (ξανα)μάθαινα να αναπνέω. Θα μοιραστώ μερικά από τα μαθήματα που θα μάθω κατά τη διαδρομή, μαζί με άλλους μηχανισμούς αντιμετώπισης του άγχους.

Παρακαλώ, αν χρειάζεστε να ξεκουραστείτε, ξεκουραστείτε. Μιλήστε, μιλήστε. Πείτε όχι, όταν τα πράγματα γίνονται συντριπτικά. Και αναζητήστε τρόπους να υποστηρίξετε τον εαυτό σας και εκείνους που μπορεί να υποφέρουν κοντά σας.

Με αγάπη και γαλήνη,

Τατιάνα»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΛΑΤΝΙΚ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ