Ο βασιλιάς Κάρολος στις 16 Μάϊου συμμετείχε στην αποκάλυψη του πορτρέτου του με την υπογραφή του Τζόναθαν Γεό.

Το «κόκκινο» πορτρέτο, όπως καθιερώνεται στη συλλογική συνείδηση, έγινε αμέσως viral, με τον κόσμο να προσπαθεί να αποδικωποιήσει την αντίδραση του καθώς ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυπτε στο κοινό τον γιγάντιο πίνακα.

Ο βασιλιάς Κάρολος κατά τη διάρκεια της αποκάλυψης του πορτρέτου του.

Το πορτρέτο με τίτλο «HM King Charles III», ύψους 2,5 μέτρων, είναι ένας καμβάς όπου το πορφυρό κόκκινο είναι τόσο έντονο, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις σχετικά με το αν μεταφέρει κάποια μυστικά μηνύματα ή είναι κάποιο σχόλιο για την ίδια την προσωπικότητα του βασιλιά.

Βασιλιάς Κάρολος: Το κόκκινο πορτρέτο του που δίχασε
Βασιλιάς Κάρολος: Το κόκκινο πορτρέτο του που δίχασε

Στο A Right Royal Podcast που δημιούργησε το βρετανικό HELLO! ο παρουσιαστής Andrea Caamano και η βασιλική συντάκτρια Emily Nash είχαν τη χαρά να συναντήσουν τον διάσημο καλλιτέχνη για να μιλήσουν για τη ζωγραφική του. Οι δυο τους ρώτησαν τον Τζόναθαν Γεό αν γνωρίζει τι πραγματικά σκέφτηκε ο βασιλιάς Κάρολος στην αποκάλυψη του πίνακα.

Ο Τζόναθαν Γεό αποκαλύπτει ποια η γνώμη είχε ο βασιλιάς Κάρολος για το πορτρέτο του.
Ο Τζόναθαν Γεό αποκαλύπτει ποια η γνώμη είχε ο βασιλιάς Κάρολος για το πορτρέτο του.

Ο Γέο αποκαλύπτει μιλάει τις τετράωρες συναντήσεις του με τον βασιλιά, μερικές από τις οποίες συνέβησαν πριν ανέλθει στο θρόνο.

«Του το έδειξα τον Νοέμβριο, όταν ήταν τελειωμένος ο πίνακας κατά τα τρία τέταρτα- σίγουρα το πρόσωπο είχε τελειώσει, το σώμα ήταν σκιαγραφημένο και το χρώμα ήταν ως επί το πλείστον σχεδόν όπως είναι πια. Αν είχε τρομοκρατηθεί, νομίζω, μπορεί να το ξανασκεφτόμουν και να το μείωνα λίγο. Αλλά δεν φαινόταν έτσι», αποκαλύπτει ο Τζόναθαν Γεό.

Γιατί η χρήση του κόκκινου; Ο ζωγράφος εξηγεί: «Αυτό ήταν κάτι που είχα πάρει από νωρίς την απόφαση να δοκιμάσω. Επειδή νόμιζα ότι ήταν ένα ενδιαφέρον χρώμα και ήθελα να δημιουργήσω κάτι ενδιαφέρον|

Ήξερε ότι η χρήση του χρώματος θα ήταν τόσο διχαστική; «Δεν πίστευα ότι ήταν κάτι επικίνδυνο, νόμιζα ότι ήταν ένα ενδιαφέρον χρώμα», απάντησε.

«Ήταν μια πιο επίσημη παραγγελία από όσες έχω αναλάβει», προσθέτει ο Τζόναθαν Γεό. Ο ζωγράφος έλαβε συγκεκριμένες οδηγίες ως προς το μέγεθος του πίνακα από την Drapers Company «επειδή έπρεπε να ταιριάξει με μερικά άλλα βασιλικά πορτρέτα που έχουν στην αίθουσα τους.».

Του είπαν επίσης ότι ο Κάρολος πρέπει να παρουσιάζεται με στολή, συγκεκριμένα με εκείνη της φρουράς της Ουαλίας, που διακρίνεται για το έντονο κόκκινο χρώμα της.

Στη συνομιλία του με την Άντρεα και την Έμιλυ, ο Τζόναθαν αποκαλύπτει επίσης αν ο μονάρχης ήρθε σε επαφή μαζί του μετά το γύρο της φωτογραφίας, καθώς και λεπτομερώς ποια ήταν τα πιο δύσκολα σημεία του έργου τέχνης να ζωγραφίσει.

Ο Τζόναθαν Γεό έχει φιλοτεχνήσει πορτρέτο και της βασίλισσας Καμίλα. Ωστόσο, δεν προκάλεσε τα σχόλια που προκλήθηκαν μετά την αποκάλψη του πίνακα αφιερωμένου στον βασιλιά Κάρολο.
Ο Τζόναθαν Γεό έχει φιλοτεχνήσει πορτρέτο και της βασίλισσας Καμίλα. Ωστόσο, δεν προκάλεσε τα σχόλια που προκλήθηκαν μετά την αποκάλψη του πίνακα αφιερωμένου στον βασιλιά Κάρολο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ