Ο βασιλιάς Κάρολος έχει την τύχη να απολαμβάνει καθημερινά φαγητό από τα χέρια εξαιρετικών σεφ, που μαγειρεύουν για τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ωστόσο, προτιμά τα light πιάτα με λαχανικά και αβγά.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Βασίλισσα Καμίλα, έχουν τις δικές τους κότες στο οικογενειακό τους σπίτι στο Gloucestershire, το Highgrove House, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα φρέσκα αβγά βρίσκονται ψηλά στο μενού του πρωινού του βασιλικού ζευγαριού.

Στο βιβλίο της δημοσιογράφου Tina Brown, «The Palace Papers», αποκαλύφθηκε επίσης η περίεργη όρεξη του βασιλιά για ξηρούς καρπούς και σπόρους το πρωί.

Ως γνωστόν, ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ δεν τρώει μεσημεριανό. Σύμφωνα με τον πρώην βασιλικό ανταποκριτή Gordon Rayner, ο βασιλιάς Κάρολος πιστεύει ότι το μεσημεριανό γεύμα είναι μια «πολυτέλεια» που παρεμβαίνει στο πολυάσχολο πρόγραμμα εργασίας του.

Επιπλέον αγαπά πλούσια γεύματα χρησιμοποιώντας φρέσκα λαχανικά, που καλλιεργούνται στο δικό τους κτήμα.

Ο Κάρολος είναι επίσης ένθερμος υποστηρικτής της βιωσιμότητας και επιλέγει να ακολουθεί μια διατροφή κυρίως φυτικής προέλευσης, λατρεύοντας το ριζότο μανιταριών για παράδειγμα.

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν αγαπά τη σοκολάτα, δεν του αρέσει ο καφές, ούτε το σκόρδο. Επομένως οι σεφ του πρέπει να λαμβάνουν υπόψη αυτά τα πράγματα, όταν δημιουργούν ένα μενού γι’ αυτόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ