Η ελληνική βασιλική οικογένεια τραβά πάντα το ενδιαφέρον των θαυμαστών του στέμματος. Η Άννα Μαρία, που κρατά τους ισχυρούς δεσμούς της οικογένειας μετά τον θάνατο βασιλιά Κωνσταντίνου, ξεχωρίζει μεταξύ άλλων με την κομψότητά της και την διάχυτη ευγένεια που την συντροφεύει πάντα.

H Άννα Μαρία αγαπά τα κοσμήματα-κειμήλια, ενώ σπάνια βρίσκεται σε επίσημα δείπνα χωρίς μια λαμπερή τιάρα καθώς έχει μία πλούσια συλλογή από ανεκτίμητης αξίας κομμάτια.

Από τα αγαπημένα κομμάτια -που ανήκουν στην ελληνική βασιλική οικογένεια- είναι η Ruby Parure τιάρα. Η ιστορία της ξεκινά από τη βασίλισσα Όλγα.
Αφού παντρεύτηκε τον βασιλιά Γεώργιο Β΄ της Ελλάδας το 1867, λέγεται ότι αγόραζε ένα ρουμπίνι για την επέτειό τους κάθε χρόνο.
Τελικά, παρήγγειλε μια υπέροχη τιάρα για τους πολύτιμους λίθους, σε σχέδιο δάφνινου στεφανιού, που επιλέχθηκε να συμβολίζει την αρχαία Ελλάδα. Πέρασε από την οικογένεια και χαρίστηκε από τη βασίλισσα Φρειδερίκη στη νύφη της, Άννα Μαρία, την ημέρα του γάμου της.

Άννα Μαρία
Η Άννα Μαρία με την περίφημη τιάρα που η ελληνική βασιλική οικογένεια έχει κειμήλιο

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για την Khedive of Egypt τιάρα, καθώς φαίνεται ότι θα την φορέσει η πριγκίπισσα Θεοδώρα στον γάμο της όπως είχε κάνει και η αδερφή της Αλεξία.
Το 1905, ο Δούκας και η Δούκισσα του Connaught επισκέφτηκαν την Αίγυπτο, όπου η μεγαλύτερη κόρη τους, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, ερωτεύτηκε τον διάδοχο του θρόνου Gustaf Adolf της Σουηδίας.
Ως γαμήλιο δώρο, ο Khedive (κυβερνήτης) της Αιγύπτου και του Σουδάν ανέθεσε στην Cartier να φτιάξει μια τιάρα από πλατίνα και διαμάντια με μοτίβα μαργαρίτας.

ελληνική βασιλική οικογένεια-τιάρα
Η πριγκίπισσα Αλεξία στον γάμο της με τον βασιλιά Κωνσταντίνο

Η Antique Corsage κάποτε ανήκε στη βασίλισσα Βικτώρια της Σουηδίας. Αυτή η τιάρα αποτελούνταν από τμήματα διαμαντιού με σταγόνες μαργαριταριών.
Η εγγονή της Βασίλισσα Ίνγκριντ της Δανίας κληρονόμησε το κομμάτι και το μεταμόρφωσε σε τιάρα για την κόρη της πριγκίπισσα Άννα Μαρία τότε, στα 18α γενέθλιά της.
Το κειμήλιο με διαμάντια και μαργαριτάρια είναι το αγαπημένο της οικογένειας και το είχε φορέσει η Μαρί Σαντάλ, η Τατιάνα Μπλάτνικ και η Νίνα Φλορ σε σημαντικές στιγμές.

ελληνική βασιλική οικογένεια-Τατιάνα Μπλάτνικ
Η Τατιάνα Μπλάτνικ με την Antique Corsage τιάρα

Η Miller Fringe είναι μια σχετικά νέα προσθήκη στο θησαυροφυλάκια των ελληνικών βασιλικών κοσμημάτων, που φέρεται να αγοράστηκε σε δημοπρασία από τους γονείς της Μαρί Σαντάλ.
Η τιάρα είχε φορεθεί μόνο από τη Μαρί-Σαντάλ μέχρι που η κόρη της, η πριγκίπισσα Ολυμπία, θαμπώθηκε με αυτήν στα 50ά γενέθλια του πρίγκιπα Φρέντερικ της Δανίας στην Κοπεγχάγη.

ελληνική βασιλική οικογένεια-Μαρί Σαντάλ
Η Μαρί Σαντάλ ανήκει στην ελληνική βασιλική οικογένεια και ξεχωρίζει κάθε φορά που φορά τιάρα

Mεγάλη συναισθηματική αξία έχει για την ελληνική βασιλική οικογένεια και για την Άννα Μαρία η Greek Emerald Parure.  Τα κοσμήματα που την συνθέτουν δόθηκαν αρχικά στη Μεγάλη Δούκισσα Όλγα, εγγονή του Νικολάου Α’ της Ρωσίας, όταν παντρεύτηκε τον βασιλιά Γεώργιο Α’ της Ελλάδας, σε ηλικία 16 ετών. Οι πέτρες μετατράπηκαν σε τιάρα.
Η βασίλισσα Φρειδερίκη της Ελλάδος φόρεσε το κομμάτι στον γάμο της πριγκίπισσας Ελισάβετ και του Δούκα του Εδιμβούργου το 1947 και, με τη σειρά της, τη έδωσε στη 18χρονη πριγκίπισσα Άννα Μαρία, η οποία φόρεσε την τιάρα για το πρώτο της επίσημο πορτρέτα πριν από το γάμο της.

ελληνική βασιλική οικογένεια-Άννα Μαρία
Η Άννα Μαρία, η γυναίκα που κρατά την οικογένεια ενωμένη, με την Greek Emerald Parure

Πηγή φωτογραφιών: Getty Images

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, , , , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ