O Κάρολος θα ανακηρυχθεί αύριο, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, βασιλιάς στη συνεδρίαση Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ και πριν λίγο απηύθυνε το μήνυμά του στον λαό της Βρετανίας.

Το Συμβούλιο της Διαδοχής θα συνεδριάσει αύριο, στις 10 ώρα Αγγλίας (12 ώρα Ελλάδας) στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξή του σε βασιλιά θα γίνει μία ώρα αργότερα (Αναλυτικά όσα θα συμβούν).

Ακόμα, 200 μέλη θα κληθούν στο Συμβούλιο και θα λάβει χώρα πριν από τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου. Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, οι επιλεγμένοι σύμβουλοι θα συναντηθούν αρχικά χωρίς τον Βασιλιά και θα συναντηθούν με την βασιλική σύζυγο, την Καμίλα, καθώς και με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Η Διακήρυξη Προσχώρησης θα διαβαστεί και θα υπογραφεί από ένα σύνολο ανθρώπων που θα περιλαμβάνει την Καμίλα, τον Γουίλιαμ, τον Αρχιεπίσκοπο της Υόρκης και την Πρωθυπουργό, Λίζ Τρας.

Ύστερα και στο δεύτερο κομμάτι της διαδικασίας, ο βασιλιάς Κάρολος θα συμμετάσχει και θα πραγματοποιήσει το πρώτο του Privy Council, όπου θα κάνει μια προσωπική δήλωση για το θάνατο της μητέρας του πριν ορκιστεί στην Εκκλησία της Σκωτίας.

Μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου, η πρώτη δημόσια διακήρυξη του νέου βασιλιά θα διαβαστεί από το μπαλκόνι της Αυλής της Friary από τον Βασιλιά των Όπλων στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου, η οποία θα περιλαμβάνει χαιρετισμό με όπλα.

Ο Κάρολος έφτασε στο Λονδίνο μετά το Μπαλμόραλ, έχοντας πλέον αποχαιρετήσει τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ.

Μόλις μία ημέρα μετά τον θάνατό της, ο βασιλιάς Κάρολος πήρε, μάλιστα, μια σημαντική απόφαση να μεταδώσει τηλεοπτικά το Συμβούλιο για πρώτη φορά στην ιστορία. Η εκδήλωση θα δείξει ότι ο νέος κυρίαρχος ανακηρύσσεται επίσημα μονάρχης, με τον Κάρολο να κάνει τη δήλωση και τον όρκο του.

Ο Κάρολος μίλησε στους Βρετανούς και έδωσε την υπόσχεση να τους υπηρετήσει όπως η μητέρα του.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ

“Σε όλη της τη ζωή, η Αυτού Μεγαλειότητα η βασίλισσα –η αγαπημένη μου Μητέρα– ήταν έμπνευση και παράδειγμα για μένα και για όλη την οικογένειά μου, και της οφείλουμε το πιο ειλικρινές χρέος που μπορεί να έχει οποιαδήποτε οικογένεια στη μητέρα της.Η Βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε μια υπόσχεση με το πεπρωμένο που τηρήθηκε και θρηνείται βαθύτατα ο θάνατό της. Αυτή την υπόσχεση για δια βίου υπηρεσία σας ανανεώνω σε όλους σήμερα.”

Η στοργή, ο θαυμασμός και ο σεβασμός που ενέπνευσε η βασίλισσα έγιναν το σήμα κατατεθέν της βασιλείας της. Και, όπως μπορεί να μαρτυρήσει κάθε μέλος της οικογένειάς μου, συνδύαζε αυτές τις ιδιότητες με ζεστασιά, χιούμορ και μια αλάνθαστη ικανότητα πάντα να δεις το καλύτερο στους ανθρώπους”.

Ο Βασιλιάς Κάρολος είπε ότι η μητέρα του δεσμεύτηκε να αφιερώσει τη ζωή της “στην υπηρεσία των λαών της” στα 21α γενέθλιά της το 1947. Και πρόσθεσε: “Αυτό ήταν κάτι περισσότερο από μια υπόσχεση: ήταν μια βαθιά προσωπική δέσμευση που καθόρισε ολόκληρη τη ζωή της. Έκανε θυσίες για το καθήκον”.

O βσσιλιάς Κάρολος απέτισε φόρο τιμής στη βασίλισσα και υποσχέθηκε: “Όπως έκανε η ίδια η βασίλισσα με μια τέτοια ακλόνητη αφοσίωση, δεσμεύομαι τώρα επίσημα, για όσο χρόνο μου δίνει ο Θεός, να τηρήσω τις συνταγματικές αρχές στην καρδιά του έθνους μας”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ