Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα μοιράζονται τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με σχεδόν 500 υπαλλήλους, 188 από τους οποίους έχουν υπνοδωμάτια προσωπικού στη βασιλική κατοικία.

Ωστόσο, όταν ο μονάρχης κληρονόμησε την περιουσία από την αείμνηστη μητέρα του, τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, τίποτα δεν θα μπορούσε να τον προετοιμάσει για τον μεγάλο αριθμό «ανεπιθύμητων επισκεπτών» που σύμφωνα με πληροφορίες συχνάζουν στις αίθουσες του Παλατιού.

Μιλώντας σε ένα επεισόδιο του Halloween του HELLO! «A Right Royal Podcast», ο ιστορικός παραφυσικών φαινομένων Richard Felix εξήγησε ότι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ πιστεύεται ότι είναι στοιχειωμένα από έναν μοναχό.

Ο Βασιλιάς Κάρολος είναι αγχωμένος μήπως συναντήσει τον τρομακτικό κάτοικο. «Προφανώς, δεν είναι πολύ χαρούμενος για τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ».

Ο Richard Felix εξήγησε: «Βασικά, το παλάτι του Μπάκιγχαμ χτίστηκε στην πραγματικότητα σε μια τοποθεσία που ανήκε στους μοναχούς του Αββαείου του Γουέστμινστερ. Αυτός ο μοναχός, δεν ξέρουμε τι του συνέβη, αλλά τον έχουν δει με μια κουκούλα, με άλλα λόγια, την κουκούλα του, να περιφέρεται στους διαδρόμους του παλατιού του Μπάκιγχαμ». 

Τα ιστορικά ακίνητα έχουν ανησυχητικό και ταραχώδες παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων πολλών θανάτων και περιστασιακών δολοφονιών, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι σκέψεις κάποιων στρέφονται στο υπερφυσικό.

Στην πρώτη σειρά του podcast, η Ailsa Anderson, η πρώην γραμματέας Τύπου της εκλιπούσας βασίλισσας, αποκάλυψε επίσης μια στοιχειωμένη ιστορία από την εποχή που έμεινε στη διάσημη βασιλική κατοικία. 

Η Ailsa πέρασε τη νύχτα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και είχε μια φρικτή συνάντηση με μια άγνωστη φιγούρα τις πρώτες πρωινές ώρες που την έκανε να τρέξει πίσω στο διάδρομο.

Λέγεται επίσης ότι το Κάστρο του Ουίνδσορ είναι στοιχειωμένο με πολλές ιστορίες να θέλουν μέλη της βασιλικής οικογένειας που έχουν πεθάνει να τριγυρνάνε εκεί. Σύμφωνα με το Visit Britain, η βασίλισσα Ελισάβετ Α’ εμφανίζεται συχνότερα στη βιβλιοθήκη, όπου «τα βήματά της ακούγονται στις γυμνές σανίδες του δαπέδου, πριν εμφανιστεί η εντυπωσιακή παρουσία της».

Στα στοιχειωμένα Κάστρα της Βρετανίας και της Ιρλανδίας, ο συγγραφέας Ρίτσαρντ Τζόουνς θυμάται επίσης την ιστορία ενός φρουρού στο κάστρο που είδε το φάντασμα της βασίλισσας Ελισάβετ Α’ στο εξωτερικό δωμάτιο της βιβλιοθήκης.

Το σπίτι του King’s Norfolk  στο Sandringham έχει και αυτό τις τρομακτικές ιστορίες του. Στην πραγματικότητα, οι φήμες λένε ότι κάποιοι από το προσωπικό αρνούνται να εργαστούν σε ένα από τα υπνοδωμάτια του κάτω ορόφου επειδή είναι τόσο στοιχειωμένο. Είναι το δωμάτιο στο οποίο έζησε ο Γεώργιος ΣΤ’ τους μήνες πριν από το θάνατό του.

Ο βασιλικός βιογράφος Kenneth Rose έγραψε: «Μερικοί από τους υπηρέτες είχαν παραπονεθεί ότι το δωμάτιο ήταν στοιχειωμένο και δεν ήθελαν να δουλέψουν σε αυτό. Το άτομο περπατούσε από δωμάτιο σε δωμάτιο και ένιωθε πράγματι κάποιο είδος ανησυχίας σε ένα από αυτά.»

Φωτογραφίες: instagram/ theroyalfamily

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ