Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος ο Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ δεν θα παρευρεθούν στη μεγάλη παρέλαση για τα γενέθλια του Βασιλιά, δηλαδή στο Trooping the Colour στο Λονδίνο.

Είναι μία από τις σπουδαίες παραδόσεις της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας, η ευκαιρία του Βασιλιά να επιθεωρήσει έφιππος τα στρατεύματα της Household Division και στη συνέχεια να ανέβει στο περίφημο μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ από όπου, μαζί με την υπόλοιπη oικογένεια, θα απολαύσει το μεγαλοπρεπές θέαμα.

trooping the colour
O Βασιλιάς Κάρολος θα δώσει κανονικά το παρών στο φετινό Trooping the colour, παρά τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.

Φέτος, βέβαια, τα πράγματα στο Trooping the Colour θα είναι αρκετά διαφορετικά. Παρόλο που ο Κάρολος έχει επιστρέψει -πάντα με προσοχή και μέτρο- στα Βασιλικά του καθήκοντα μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο και υποβάλλεται σε θεραπεία, και θα παρευρεθεί στη μεγάλη γιορτή, κατά πάσα πιθανότατα θα κάνει την καθιερωμένη επιθεώρηση από την άμαξά του και όχι έφιππος, όπως είχε κάνει πέρσι.

Σε αντίθεση με πέρσι, που τον είδαμε έφιππο, φέτος ο Κάρολος θα επιθεωρήσει τα στρατεύματα από την άμαξά του.

Άγνωστο επίσης παραμένει το αν η Πριγκίπισσα Κέιτ θα ανέβει στο μπαλκόνι, με το ενδεχόμενο να κάνει μια σύντομη εμφάνιση να παραμένει ανοικτό -αν συμβεί, θα πρόκειται για την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τα Χριστούγεννα του 2023 και την ανακοίνωση ότι πάσχει απο καρκίνο, που ήρθε λίγους μήνες αργότερα.

Πέρσι, ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, η Κέιτ Μίντλετον και τα τρία τους παιδιά, Πρίγκιπες Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις, έκλεψαν την παράσταση στο μπαλκόνι από όπου η Βασιλική Οικογένεια παρακολουθεί την παρέλαση. Φέτος, είναι ακόμη άγνωστο αν και ποιους θα δούμε στο πλευρό του Καρόλου.

Αυτό που είναι σίγουρο, όμως, είναι το ποιοι δεν θα δώσουν το παρών στο φετινό Trooping the Colour, όπως δεν το είχαν δώσει ούτε πέρσι. Ο λόγος για τον Πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, οι οποίοι δεν έχουν λάβει πρόσκληση από το Παλάτι για να παρευρεθούν. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, όμως, δεν ανήκουν επισήμως στα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας που έχουν ενεργό ρόλο και, ως εκ τούτου, δεν συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή.

To 2018, Χάρι και Μέγκαν είχαν πάρει μέρος στο Trooping the Colour μαζί με την υπόλοιπη Βρετανική Βασιλική οικογένεια. Πέρσι και φέτος δεν έλαβαν καν πρόσκληση από το Παλάτι.

Είναι χαρακτηριστικό πως η τελευταία μεγάλη δημόσια εκδήλωση στην οποία ήταν παρόντες ο Χάρι και η Μέγκαν ήταν η τελευταία «Ημέρα της Σημαίας», τον Ιούνιο του 2022, κι αυτό συνέβη ύστερα από πρόσκληση της ίδιας της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία είχε δώσει με τον τρόπο αυτό ένα σπουδαίο μάθημα διπλωματίας. Ο δούκας και η δούκισσα είχαν προσκληθεί τότε στην παρέλαση αλλά δεν ανέβηκαν ποτέ στο μπαλκόνι με τα υπόλοιπα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, ώστε να διαχωριστεί ουσιαστικά η θέση τους από αυτήν.

To τελευταίο Trooping the Colour της Βασίλισσας Ελισάβετ, τον Ιούνιο του 2022. Η ίδια προσπαθούσε να κρατήσει τις ισορροπίες και είχε προσκαλέσει τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ να παρακολουθήσουν την παρέλαση, χωρίς όμως να ανέβουν στο μπαλκόνι.

Με το θάνατο της Ελισάβετ και την άνοδο του Καρόλου στο θρόνο, ακόμη κι αυτή η «προστατευτική ομπρέλα» έκλεισε και ο Χάρι με τη Μέγκαν δεν απολαμβάνουν κανενός είδους προνομιακής μεταχείρισης, όπως η γιαγιά του Πρίγκιπα προφανώς επιθυμούσε, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τις οικογενειακές ισορροπίες και να θωρακίσει το Βρετανικό Στέμμα.

Και ο ίδιος ο Χάρι, άλλωστε, φροντίζει να κρατά τις αποστάσεις του από το Μπάκιγχαμ και σίγουρα το ντοκιμαντέρ στο NETFLIX και η αυτοβιογραφία του κατάφεραν να τον απομακρύνουν ακόμη περισσότερο από τον πατέρα και τον αδερφό του.

O Βασιλιάς Κάρολος φαίνεται ότι έχει γυρίσει την πλάτη στον Χάρι και κρατά σκληρή στάση απέναντι στον ίδιο και τη Μέγκαν Μαρκλ.

Κανείς, φυσικά, δεν μπορεί να παραβλέψει το ότι ο Βασιλιάς Κάρολος άλλαξε πρόσφατα όλο το πρόγραμμά του προκειμένου να μη συναντήσει το γιο του κατά τη σύντομη επίσκεψη που πραγματοποίησε εκείνος στο Λονδίνο.

Στην ουσία, οι τελευταίες επίσημες παρουσίες του Χάρι και της Μέγκαν στο πλευρό της Βασιλικής Οικογένειας στο Trooping the Colour πραγματοποιήθηκαν το 2018 και 2019, πράγμα που σημαίνει ότι τα δύο παιδιά που έχει αποκτήσει το ζευγάρι, ο Άρτσι και η Λίλιμπετ, δεν έχουν ανέβει ποτέ στο διάσημο μπαλκόνι, στο οποίο ο μικρότερος γιος του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, Λούις, έκανε τις διάσημες γκριμάτσες του.

Photo credits: Getty Images

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, , , , , , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ