Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης, ειρηνικά στο Μπαλμόραλ, έχοντας στο πλευρό της το βασιλιά πλέον Κάρολο και την πριγίπισσα Άννα. Aν και είχε διανύσει 96 έτη στη ζωή της και τον τελευταίο χρόνο αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ θεωρήθηκε αιφνίδιος και ξάφνιασε όλο τον πλανήτη.

Βασιλιάς Κάρολος: Δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του σε εμφάνισή του με τη βασίλισσα τον περασμένο Ιούνιο

Λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε δεν κατάφερε να παραστεί σε όλες τις εκδηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο του εορτασμού του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της, για τα 70 χρόνια που είχε συμπληρώσει στο θρόνο. Η βασίλισσα είχε πραγματοποιήσει δύο μόνο εμφανίσεις στον τετραήμερο εορτασμό και σε μία από αυτές ο πρίγκιπας Κάρολος μετά βίας συγκρατούσε τα δάκρυά του.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Trooping The Colour, ο πρίγκιπας Κάρολος βρισκόταν δίπλα στη μητέρα του και φαινόταν ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένος. Σε κάποια στιγμή, είχε σκύψει στο πλευρό της μητέρας του, πολύ συγκινημένος με τον ενθουσιασμό που είχε η μητέρα του για την εκδήλωση, γνωρίζοντας ότι ήταν η τελευταία φορά που την απολάμβανε.

Η δεύτερη εμφάνιση της βασίλισσας ήταν την τελευταία ημέρα των εορτασμών όπου είχε ξανασταθεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, δίπλα στα μέλη της οικογένειάς της, τον πρίγκιπα Κάρολο, τη Δούκισσα της Κορνουάλης, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κάθριν Μίντλετον με τα τρία παιδιά τους, τον πρίγκιπα Τζορτζ, τον πρίγκιπα Λούις και την πριγκίπισσα Σάρλοτ.

Πότε ανακηρύσσεται επίσημα βασιλιάς ο Κάρολος και ποια η διαδικασία;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ