Ο βασιλιάς Κάρολος, 74 ετών, κληρονόμησε μεταξύ άλλων, το παλάτι του Μπάκιγχαμ από την πολυαγαπημένη μητέρα του, βασίλισσας Ελισάβετ, που έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2021.

Μπορεί να μην έχει ακόμα μετακομίσει στο παλάτι, αλλά έχει προχωρήσει σε μικρές αλλαγές, προσδίδοντας πιο μοντέρνες πινελιές στο ανεκτίμητης αξίας κτίριο. Μεταξύ άλλων, έχει εμπλουτίσει την βασιλική γκαλερί με νέα έργα Τέχνης. Πρόκειται για 20 έργα μοντέρνας Τέχνης που δώρισε η Βασιλική Ακαδημία των Τεχνών στην βασίλισσα Ελισάβετ το περασμένο καλοκαίρι, με αφορμή των Πλατινένιο Ιωβηλαίο.


βασιλιάς Κάρολος Γ΄ διαθέτει μία σειρά από ανεκτίμητα βασιλικά ακίνητα που ανέρχονται στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωριστή θέση κατέχει το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο κεντρικό Λονδίνο. Άραγε σκοπεύει το νέο έτος μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα να μετακομίσουν στο παλάτι με τα 775 δωμάτια;

Προς το παρόν, ο Κάρολος και η Καμίλα ζουν στο Clarence House, στο Λονδίνο. Εκεί ζουν από το 2003. Είναι η πλέον αγαπημένη κατοικία του βασιλιά καθώς εκεί ζούσε η πολυαγαπημένη του γιαγιά, η βασιλομήτρωρ για περισσότερα από 50 χρόνια μέχρι το θάνατό της, το 2002.

Ωστόσο σύμφωνα με τον ιστότοπο του Royal Collection Trust, το παλάτι του Μπάκιγχαμ θεωρείται ήδη ως επίσημη κατοικία του βασιλιά Καρόλου ενώ εκεί εργάζεται και διατηρεί το γραφείο του. Εκτός από το Clarence Ηouse και το παλάτι του Μπάκιγχαμ, ο βασιλιάς Κάρολος συνηθίζει να περνάει τα σαββατοκύριακα στο Highgrove Ηouse ενώ όταν θέλει να ηρεμήσει και να χαλαρώσει επισκέπτεται το αγαπημένο του Balmoral, στο Oυίνδσορ. Την περίοδο των γιορτών την περνάει όμως παραδοσιακά στο Sandringham.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ